Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

2016/1. szám

Hírek/események

20 éves az MBVE
Idén ünnepli húszéves fennállását a Magyarországi Biztonsági Vezetők Egyesülete (MBVE). A szervezetet 1996-ban olyan pi­acvezető multinacionális cégek se­curity menedzserei hozták létre, mint az Alcoa, a Ford, az IBM vagy a Pepsi. Az Egyesület elsődleges célja az ágazati szakmai munka elősegítésére, a vezetők közötti információáramlás felgyorsítására és a jó gyakorlatok egymással történő megosztására irá­nyult. cikk...

Már elérhető a Milestone XProtect 2016
A Milestone Systems, a nyílt platformú hálózati videomenedzsment-szoftver (VMS) gyártója, piacra dobta a piacvezető XProtect VMS termékének legújabb verzióját. A gyorsan változó világunkban rövid határidejű termékfejlesztési ciklusok szükségesek. A Milestone partneri körének visszajelzéseire reagálva, kiterjedt fejlesztéséket hajtott végre az XProtect szoftverben, hogy gyakrabban tudjon termék- frissítéseket eszközölni.
 

Nemzetközi ipari szakkiállítás – Magyarország legjelentősebb üzleti eseménye az iparban
2016-ban újra megrendezésre kerül a legátfogóbb ipari szakkiállítás, melynek célja összehívni és felvonultatni az ipar szinte összes ágazatát, annak érdekében, hogy a résztvevők kihasználhassák az iparágak között lévő szinergiát.

A Cognimatics bemutatta
a világ első beágyazott demográfiai applikációját 

A svéd Cognimatics cégnek hoszszú és sikeres múltja van az ember és a vásárló számlálásában. Több mint 70 országban képviselteti magát disztribútorokon és rendszerintegrátorokon keresztül. A világ számos sikeres kereskedelmi egysége használja a termékeit teljesítménye növelésére és vásárlóik igényeinek kiismerésére. cikk...
 

Aktuális

Tájékozott biztonsági vezető kalandjai – Alapos gyanú

De mit tehet addig, amíg a tűzszerész megérkezik?
Passzív védelmi lehetőségek pokolgépek ellen

Magára hagyott hátizsák, táska vagy csomag a bevásárlóközpont folyosóján vagy a pályaudvari peronon? A boldog békeidőkben az emberi feledékenység rövidéletű mementója volt csupán, talán a véletlen műve. A jelenlegi biztonságpolitikai légkörben és a nemzetközi események ismeretében viszont már a fenyegetés maga.

Értékesítés

Biztonsági rendszer értékesítése XXI. századi technikákkal
A XXI. század második évtizedének közepén járunk. Egyre igazabb őseink mondása: A jó pap holtig tanul. A modern kori ipari, inkább technikai forradalom eredményeit naponta használjuk, élvezzük. Szűkebb szakmánk, a biztonságtechnika is rohamléptekkel halad előre. Ki gondolta volna néhány éve, hogy koaxkábelen 2 MP képeket továbbítunk? Az IoT (Internet of Things) kifejezést bizonyára többen látták-olvasták. Azt próbálja angol tömörséggel kifejezni, hogy az internet mindent áthat, egyre több dolog kötődik az internethez. A Smart TV, de az újabb fejlesztésű mosógép, a hűtőszekrény, az autónk, minden össze van kötve az interneten más rendszerekkel.

A komplexitás jegyében

Megújulás és innováció, a Seawing filozófia
Az egyszerű rakétától hosszú folyamat vezetett a Holdra szállásig. A sikert előre tervezett innovatív lépések sorozata előzte meg, több tudományág fogott össze. Az egyszerű beléptető- rendszertől a komplex, bonyolult SEAWING rendszerek kínálatáig is hosszú út vezetett, több, egymáshoz kapcsolódó innováció és fejlesztés eredménye. cikk...

Konferencia

Jogszabályváltozások gépjárműves szemmel • ADR ellenőrzések 2015-ben
Beszámoló a FUVINFO InformációSzolgáltató és Oktató Kft. tavaly év végi gépjármű-üzemeltetési konferenciájáról.
Ezen közlekedésszakmai rendezvényre hagyományosan olyan előadókat kérnek fel, akik közel vannak a gépjármű-üzemeltetők számára fontos információk forrásaihoz. Ismerik a szakma működését, nehézségeit és magas szinten tudják tolmácsolni a 2016-os évben várható változásokat. A konferencián nemcsak az előadások hangzottak el, hanem az előadók számos kérdésre is válaszoltak. Terjedelmi korlátaink miatt csak a legfontosabbakat tudjuk kiemelni az egynapos konferencia gazdag anyagából.
 

LDSZ szimpózium

Rendhagyó benyomáskeltés …avagy az LDSZ Kft. évnyitó szimpóziuma
Itt az elején szeretnék mindenkitől elnézést kérni, melynek is két oka van.
Az egyik, hogy átléptem azt a kort melytől megengedhető – úgy fel, mint le – a tiszteletteljes tegező hangnem, így ezt fogom a továbbiakban használni. A másik ok, hogy nosztalgiázni fogok. Ez már önmagában is rendhagyó (vagy ellentmondásos), egy technológia értékeket / újdonságokat / érdekességeket bemutató rendezvény kapcsán.


Virtuális világ

Az ördög pénze? – A bitcoin
Az elmúlt években egyre többször lehetett olvasni, hallani a Bitcoinról, mint egy olyan fizetőeszközről, ami egységesítheti a fizetőeszközöket, ezáltal megkönnyítve a különböző nemű valuták közötti átváltást. De ugyanúgy ennél gyakrabban emlegették, mint az informatikai bűnözők pénzét, amellyel az internet különböző sötét oldalain történő fizetés során biztosíthatja a használója anonimitását. cikk...

Drónszabályozás

Mi van a japán rendőrök hálójában?
Szigorúbb drónhasználati szabályok bevezetése és új anti-drón rendőrségi egység alakult Japánban.
A távolkeleti ország 2015. év elején legalizálta a pilóta nélküli, távirányítású légi járművek használatát, egyúttal alkalmazásuk feltételeit is meghatározták. Az új törvényi rendelkezés a repterek közelében is megtiltja a drónhasználatot, továbbá a tömegrendezvényekről (fesztiválok, sport­események) is kitiltja.

 

Vendégközelben

„Láthatatlan” szolgálat – előzékeny segítőkészség
Beszélgetés Szakál Péterrel, a Budha-Bár Hotel Budapest biztonsági igazgatójával.

Szakál Péterrel, a Budha-Bár Hotel Budapest egyik irodájában ültünk le beszélgetni a biztonsági szolgálat feladatairól, kihívásairól, az itt szolgálatot teljesítő biztonsági személyzet felkészültségéről. A belváros szívében található ötcsillagos szálloda magában foglal egy éttermet, és egy felkapott, magas színvonalú szórakozóhelyet is. Megérkezésemkor a főbejáraton szolgálatot teljesítő, ránézésre is a biztonsági szolgálathoz tartozó fiatalember kézségesen segített a szállodában történő eligazodásban.
 


Videotechnika

Több mint egy szám és egy betű – Aspectis
Az Axis Communications két új kamerát mutatott be, mindkettő közös tulajdonsága a 4K felbontás. Az AXIS Q6128-E a cég első PTZ dóm kamerája ezzel a képességgel, az AXIS Q3709-PVE pedig egy olyan fix dómkamera-különlegesség, ami multiszenzorokkal ellátott és panorámaképeket továbbít. cikk...

Szektorspecifikus megfigyelőrendszereket kínál a RIEL Kft.
A Riel Elektronikai Kft. a Hikvision termékek kiemelt hivatalos magyarországi forgalmazója. A Hikvision mára a CCTV piac legnagyobb gyártója. A vállalat videofelügyeleti rendszerekre szakosodott. Eszközei lefednek minden igényt az analóg kameráktól kezdve a nagy felbontású analóg rendszereken és IP eszközökön át egészen a videomenedzsment szoftverekig. Az iparág legnagyobb K+F csapatának és csúcstechnológiás gyártósorainak köszönhetően a Hikvision korszerű és teljes körű megoldást biztosít partnerei számára az egész világon.​

A biztonság egy csodálatos érzés! Az IndigoVision sztori! – ERANDO
Az IndigoVision rendkívül jól skálázható elosztott architektúrájú technológiája (Distributed Network Architecture, DNA) révén megoldása alkalmas a nagyméretű, akár országos vagy kontinensnyi IP videomegfigyelő rendszerek kiépítésére is. Az 1994-ben alapított, skót IndigoVision kezdetben IP-alapú videotechnikával foglalkozott VideoBridge márkanév alatt, 1998-ben lépett be a biztonságtechnikai piacra, és azóta foglalkozik IP-alapú video­megfigyelő rendszerekkel.

Intellio: új lendület, dinamikus fejlődés
Az elmúlt év őszén, a Groupama Arénában megtartott hagyományos szakmai rendezvényünkön, az eddigi legnagyobb résztvevőszámmal megjelent integrátorok, végfelhasználók, biztonsági szakemberek ismerhették meg az Intellio számos újdonságát.

IP-alapú megfigyelőrendszerek
új switch-generációját mutatta be a D-Link –
Aspectis
A D-Link speciálisan a biztonságtechnikai piacra szánt switch-generációt mutatott be. A specializációt hat egyedülálló szoftverfunkció és három hardverfunkció alkotja.

Intelligens épületfelügyelet

Siemens Desigo CC kézzelfogható előnyök a hatékonyság,
kényelem és biztonság érdekében
– Siemens
A középületek többcélú használata napjainkban jobban előtérbe kerül, új kihívások elé állítva az épületek üzemeltetőit. Ugyanakkor a szűkösebb erőforrások és a növekvő költségek a hatékonyabb megoldások irányába terelik a beruházókat és üzemeltetőket. Ezen kihívásokra válaszul a Siemens a közelmúltban jelentette be az új Desigo CC felügyeleti rendszerét, amely egyetlen platformon integrálja az épületautomatizálási, valamint a tűz- és biztonságtehnikai rendszereket.

Tűzvédelem

Intelligens, címezhető Cofem tűzjelző rendszerek a DSC Hungáriától
A Cofem tagja számos tűzjelzéssel foglalkozó szervezetnek úgy, mint a Techni­fuego-Aespi, amely egy tűzvédelmi gyártókat tömörítő szervezet, vagy a spanyol szabványügyi és tanúsíttató szervezet („a spanyol ÉMI”), az AENOR szabványügyi bizottsága (CTN23). Mindezek mellett a Cofem képviseli az AENOR-t a CEN/TC72 bizottságban, ami az európai építési termékek szabványosításáért felelős testület. Mindezt a tapasztalat és know-how teszi lehetővé, hogy a gyár a termékeit négy kontinensen is értékesíteni tudja. cikk...
 
 


 

Adatvédelem

Szerver Amerikában, ügyfélszolgálat Indiában – avagy a nemzetközi adatkezelés kérdéseiről
A mai nagyvállalati struktúrában számos esetben előfordul, hogy egy Magyarországon működő nagyvállalat külföldi anyavállalattal rendelkezik, így számára is kell adatokat átadni. Kérdéses azonban, hogy figyelembe véve a jogszabály területi hatályát, ez hogyan oldható meg, mi a követendő – és helyes eljárás?
 

Gondolatok a táppénzen lévő kollégák vegzálásáról
Szabad-e megfigyelni a gyengélkedő dolgozót otthonában?

Nem a földtől elrugaszkodott állítás, hogy munkavállalók a rendes szabadság helyett táppénzen töltött idővel próbálnak előnyt kovácsolni maguknak: orvosi papírokkal betegséget szimulálnak, miközben fusiznak vagy épp csak lábat lógatnak. Mivel ez
a munkáltató számára több szempontból is hátrányos, így felmerül a jogos igény: ellenőrizni a munkavállalót, hogy valóban indokolt-e a táppénz. A kérdés azonban az, hogy ezt jogszerűen megteheti-e
a munkáltató.
 

Szaktanulmány

A pénzintézeti biztonsági paradigmaváltás lehetséges irányai – Fialka György
A múlt és a jelen pénzintézeti biztonságának fejlődési sebességét döntően a bűncselekmények, elkövetések elemzésezéséből levont következtetések vezérlik. Érzékelhető, hogy az alkalmazott eszközpark technikailag még fejleszthető, finomítható, de igazi áttörést csak egy paradigmaváltás okozhat. A lehetséges új irányok megfogalmazásához, a felmerülő kérdések megválaszolásához feltétlenül érdemes széles körű és tudományos igényű analízist végezni. A vizsgálatok egy részének az elkövetői magatartási minták értékelésével kell foglalkoznia, a másik irány az aktív beavatkozás eszközeinek és módszereinek keresése felé mutat. cikk...
 

Meghúzom a vonalat! – A hálózati videó a rugalmas és „sokszínű” kerítésvédelemért
A hálózati videomegfigyelés a kültéri védelem többféle módjára ad lehetőséget, amely segítségével láthatjuk, mi zajlik a területen belül és miért, ezáltal találékonyan és költséghatékonyan védhetjük tulajdonunkat. Ha nem tudjuk, hogy mi történik az ingatlanunkon amíg távol vagyunk, az aggodalmunk akár jogos is lehet. A távfelügyeletekre kapcsolt riasztórendszerek útján érzékeljük az illetéktelen behatolást, a tényleges történéseket ugyanakkor nem tudjuk lekövetni. cikk...

Biztonság–rendészet–kriminológia
Tudatos biztonság, biztonságtudat. A magánbiztonság potenciálja

Bármit is tesz az ember az vagy cselekvés vagy érzékelés szintjén megjelenik és láthatóvá válik a külvilág felé. A magánbiztonság tevékenységére és a biztonságra mint társadalmi produktumra ez fokozottan igaz. Hiszen valaminek az észrevétlensége is az érzékelés része, vagyis ha a társadalom csakúgy, mint az egyén és a közösségek szintjén olyan életformát folytathat, amilyet akar, megengedhet magának olyan keretek között, amit korlátozásként nem él meg, akkor a biztonság mint össztársadalmi termék és a magánbiztonság mint ennek a terméknek egyik résztvevője alkotója hasznosan és eredményesen működik. cikk...
 

Kommunikáció a mindennapi életben, kicsit másként – 9. rész
 


IBSSA hírek

„Egy cápának adtam a zsákmányom” Magyar búvár – Amerikában oktat
Floridában megnyílik az IBSSA első búvároktató centruma. A közép-európai viszonyok meglehetősen mostohák, az ideális képzési időszak ugyanis néhány hónapra szűkül le, ezzel szemben az USA déli partjainál egész évben megfelelő a hőmérséklet a gyakorlásra. Egész életére ízületi gondokat vesz magára az, aki a testnek túlzottan hideg vízben gyakorol. Gondot jelent nálunk az is, hogy – leszámítva az uszodákat – vagy nagyon mélyen, vagy nagyon sekély vízben folyik a kiképzés, az IBSSA új bázisa azonban minden mélységre látványos megoldást kínál.

Kiállítás

Évtizedes szünet után, idén szeptemberben ismét lesz hazai biztonságtechnikai kiállítás
A magyar biztonságtechnikai piacon működő cégeknél már többéves munkatapasztalattal bír egy olyan korosztály, amely szakmai kiállítást Londonban, Essenben vagy Milánóban látogatott, de Budapesten erre még nem volt lehetősége. Az IFSEC-en, a Security Essen-en, vagy a Sicurezza-n magyar cégek is megjelennek kiállítóként, akiket a honfitárs látogatók ismerősként üdvözölnek a kiállítási körútjuk során. Ezen furcsa külföldi találkozókat szeretné „honosítani” a SecuriFocus Kft., aki 2016. szeptemberében rendezi a SecuriForum Biztonságtechnikai Kiállítást és Konferenciát. Az eseményről kérdeztük Orosz Andrást, a rendezőcég ügyvezetőjét. cikk...

 

 

 

 

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet