Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

2016/6. szám

 

Hírek/események

20 éves a Magyarországi Biztonsági Vezetők Egyesülete
Ünnepi taggyűlésen emlékezett meg a tagság az Egyesület megalakulásról. Az MBVE 1996-ban Lillafüreden 14 taggal kezdte el működését és azóta 51 főre emelkedett a létszám.
 

Veszélyben a 3D nyomtatók
Kutatók arra figyelmeztetnek, nagyon könnyen feltörhetők és manipulálhatók a 3D nyomtatók. Az alkatrészek nagyipari nyomtatásába rejtett hibák csempészhetők, amelyek meggyengítik az anyagszerkezetet, és hagyományos módszerrel kimutathatatlanok. Ez katasztrófát is okozhat.
 

Az Axis ötvözi a Canon professzionális fotografikus képalkotó technológiáját a videomegfigyelésben bizonyított teljesítménnyel
Az cég ismét emelte a lécet a biz­tonsági kamerákban alkalma­zott képminőség területén, az AXIS Q1659 hálózati kamera be­mutatásával. Az eszköz kombinálja a nagy teljesítményű képérzékelést a Canon EF/EF-S lencsékkel, az Axis rugalmasságával, a könnyen használhatósággal és a hatékonysággal. cikk...
 

Az ASSA ABLOY Csoport tagjaként működik a jövőben
a SEAWING Kft. – sajtótájékoztatón jártunk
A szakmai médiát immár hetek óta bejárta a hír, miszerint és idézve e közleményből.
„A nemzetközi ASSA ABLOY csoport tulajdonába került a hazai gyártású beléptetéstechnika piacvezetője a SEAWING Kft. A felvásárlást követően is a jelenlegi, önálló ügyvezetés irányítása alatt, székesfehérvári központjában folytatja tovább munkáját a cég.
 

Követendő példa!
Az Óbudai Egyetem nemrég ala­kult Biztonságtudományi Dok­tor­­iskoláján elsőként szerzett Phd fokozatot Biztonság­tu­do­má­nyok Doktoraként SUM­MA CUM LAUDE minősitéssel Fialka György, az MBVE elnöke.
Gratulálunk a teljesítményéhez!
 

Mobiltelefonnal könnyedén – Dahua IP kaputelefonok
A DSC Hungária Kft. a DAHUA termékek hivatalos disztribútoraként idén nyáron elsők közt vezette be a hazai piacra a DAHUA video IP kaputelefon termékcsaládot.
 

Scania páncélozott  értékszállító
Sajnos nem véletlenül aggódtak a közbiztonság miatt a sportolók, a nézők és a szervezők. Az elmúlt mindössze 5 év során például 42 százalékkal növekedtek az értékes közúti rakományok elleni támadások.
 

PROVISION-ISR Roadshow – Ősszel bejárták az országot!
A MASCO Kft. fennállása óta első ízben szervezett országjáró termékbemutatót partnerei és a PROVISION-ISR termékei iránt érdeklődő új, potenciális ügyfelei számára.
 

Gépjármű-adatlekérdezés mobiltelefonos alkalmazással és interneten, perceken belül
Már 2013 óta lehet írásos kérelemben lekérdezni a vásárolni kívánt gépjárművek adatait, ez azonban túl lassú, idejét múlta és nem is igazán volt naprakész. 2015 októberétől internetes elérésre, lekérdezésre is lehetőség volt, míg ez év november 21-től már mobiltelefonos alkalmazással is elérhető a szolgáltatás. cikk...
 

Nagy Lajos – KEKKH

Aktuális

Tájékozott biztonsági vezető kalandjai – Marketing
„Attól még, hogy valamit sokszor mondanak, nem biztos, hogy igaz…!” – hallotta már ezerszer Tájékozott Biztonsági Vezető. „Szűkebb értelemben a marketing egy eszközrendszer, melynek végső célja az elérni kívánt (profit)terv teljesítése az összes elérhető és releváns marketingeszköz alkalmazásának segítségével.” Ha valaki gyorsan és sokat akar eladni, akkor ütős marketingeszközöket vet be...


Távfelügyelet

Integrált biztonsági rendszer a közbiztonság szolgálatában Tatabányán
Molnár Tamás – közbiztonsági tanácsnok tanulmánya
Napjainkban egyre nagyobb figyelmet kap az Okos város, Smart City elnevezés, amelyet még kevesen tudnak, hogy mit takar, hiszen számos nemzetközi egyeztetés és workshop zajlik jelenleg is világszerte azért, hogy egységesítsék azon funkciókat és feladatokat, amely egy élhetőbb, energiatakarékosabb és a polgárok számára biztonságosabb település létrehozását célozzák meg.
 

Konferencia

KriminálExpo 2016 – High-tech megoldások, aktuális kérdések,
középpontban az internetes bűnözés
Ismét nagy sikerrel került megrendezésre a 3 napos esemény, szekcióiban egyszerre 2-3 terem telt meg zsúfolásig. A programok a legmodernebb bűnügyi technikáktól a katasztrófavédelem új „drónos” módszerein keresztül, az internetes bűnözésig terjedtek, ezen belül a pénzügyi csalások, szerencsejátékok, zaklatás témakörökben. cikk...
 


 

Oktatás

Gondolatok a személyvédelem helyzetéről
– A magánbiztonság  bolygó hollandija
Dr. Christián László PhD, dr. Nagy Tamás és Handl Tamás tanulmánya
A fenti cím persze csak képletes, mivel a személyvédelemnek nem sok köze van a 17. századi tengerészlegendához, illetve az ennek nyomán készült híres Wagner-operához, de az abban szereplő szellemhajó és a szakma hazai helyzete azért vitathatatlanul mutatnak némi hasonlóságot. cikk...
 

Közterületi térfigyelő rendszerek

Áttekintés a Közterületi térfigyelő rendszerek tervezése, telepítése
és üzemeltetése témaköréről – 1. rész
Október 20-án tartotta a GeoVision Hungária Kft. őszi szakmai képzését, amely aktuálisan a köztéri térfigyelő rendszerek jogi, műszaki és üzemeltetési tudnivalói mellett a vezeték nélküli rendszerek gyakorlati tapasztalatairól is szólt.
 


 

Beléptetés

NEO PowerSeries központcsalád – DSC Hungária
A DSC márka kizárólagos magyarországi disztribútora – a DSC Hungária Kft. – kínálatában most igen kedvezményes áru DSC riasztócsomag-ajánlatok közül válogathatunk, így érdemes kicsit jobban megismerni a központok jellemzőit. cikk...
 

Videotechnika

Figyelemre méltó újdonságokkal felvértezve! Megjelent az Intellio IVS4 – Intellio
A kameraoldali intelligenciáról és a nagy megbízhatóságú esemény-visszakereső megoldásairól ismert Intellio bemutatta legújabb rendszerszoftverét, mellyel számos innovatív fejlesztés vált elérhetővé. Az IVS4 legújabb funkciói nem csupán hazai viszonylatban számítanak jelentős újdonságnak, és tovább növelik a rendszer hatékonyságát.
 

Bosch videoalapú integrált megoldások a héjvédelmi és határvédelmi projektekben
A gyorsan változó biztonsági és védelmi igények kiszolgálásában egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a videós képalkotáson alapuló, élőerős védelmet kiszolgáló megfigyelőrendszerek. Ebből a szempontból a szinte leggyakrabban előkerülő kültéri védelmi igény a héjvédelmi alkalmazás: ipari objektumok és kritikus infrastruktúraelemeik külső védelmi vonalai, nagy kiterjedésű területek, határvédelmi feladatok ellenőrzése.
 

Az Axis bemutatja új kicsi és költséghatékony cső alakú IP-kameráit – Aspectis
Az új AXIS M20 terméksorozat alkalmas mind beltéri, mind kültéri telepítésekhez, beépített infravörös megvilágítóval rendelkezik a hatékony video- megfigyeléshez még sötétben is. A kamerák teljes lefedettséget biztosítanak széles látószögben és részletgazdag képeket továbbítanak 4 MP felbontásban.
 

Darkfighter Lite – RIEL
A Hikvision Darkfighter kamerák kimagasló érzékenységüknek köszönhetően a legsötétebb helyeken is használhatók 24-órás védelemre – akár kiegészítő megvilágítás nélkül is. A Darkfighter Lite sorozat ugyanezt a képminőséget biztosítja alapanalitikai funkciókkal, kedvezőbb áron.
 

Mozgásérzékelés

Pyronix kombinált, mikrohullámú és passzív infravörös beltéri mozgásérzékelő – RIEL
A Pyronixot 1986-ban alapították, mára elismert elektronikus biztonságtechnikai gyártó- és fejlesztővállalat lett. A központ az Egyesült Királyságban található, Rotterham székhellyel. A HIKVISION 2016. május 19-én jelentette be a Pyronix felvásárlását. cikk...
 


Adatvédelem

Védelem az IP-címek mögött
Az internetszolgáltató az interneten fájlcsere útján elkövetett szerzői jogsértés jogkövetkezményeként nem
kötelezhető a jogsértő személy személyes adatainak kiadására az érintett hozzájárulása hiányában. cikk...
 

Szakcikk

Spórolás Zipstream technológiával – három példa bemutatásának segítségével
A videomegfigyelő rendszerek mindegyike esetében a tárolás jelenti a költségek jelentős részét. A teljes bekerülési költséget vizsgáló tanulmányok szerint a tárolás költségei a kezdeti befektetés 20–25%-át is kitehetik. Ez azt jelenti, hogy a tárolási igényeket csökkentő műszaki megoldások nagy mértékben befolyásolják a rendszer teljes költségvetését.
 

Elveszett levelek – Asztalos Tibor
Irásom eltér a megszokott kommunikációs formától, azonban úgy gondolom fontos, hogy ne essenek bele abba a hibába, melyet elkövettem. Nem felelősöket keresek, hanem szeretnék rámutatni egy problémára, mely bosszúságot, vagy kárt okozhat. cikk...
 


IBSSA hírek

2017 elején: IBSSA kongresszus – speciális szárazföldi és óceáni tréningek az USA-ban
Január végén, február elején, az Amerikai Egyesült Államokban, a floridai Sarasotában tartja soron következő ülését az IBSSA Kongresszusa, együttesen a „Partnership for Security” Nemzetközi Konferenciával, amelynek résztvevői az IBSSA, IAPA és IPA képviselői.
 

Személyvédelem

A puskapor-összeesküvés – Egy hanyag testőrcsapat esete
Mit tekintünk merényletnek? Ezt a definíciót általában akkor használjuk, ha politikai, vallási vagy ideológiai okból próbálják kioltani egy (vagy több), nagy befolyással rendelkező személy életét. A merényletekre minden esetben jellemző az előre eltervezettség és a merénylő(k) magas kockázatvállalása. A merénylőt és az átlagember életét kioltó személyt – akit gyilkosnak nevezünk – nemcsak mi a magyar nyelvben különböztetjük meg... cikk...
 

 

 

 


 

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet