Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

2017/1. szám

 

Hírek/események

Ötéves a Castrum Pro Kft. – idén a tűzjelzéstechnikára
helyezik a hangsúlyt
Hagyományt teremtve immár másodszor rendezte meg szakmai napját az Expo Hotelben február 15-én a Castrum Pro Kft. A Detektor 2016/5. számában (10–11 oldal) részletes interjú keretében mutatta be a dinamikus tempóban fejlődő és magas színvonalon teljesítő projekt cégcsoport a Castrum munkáját, céljait.
 

Terjeszkedéssel indul 2017!  – Hörmann
Olaszországi jelenlétét erősíti a Hörmann azzal, hogy megszerezte a Pilomat nevű vállalat részvényeinek 70 százalékát. A Pilomat a világ vezető beszállítója az automata és fix forgalomgátló oszlopok, úttorlaszok, illetve biztonsági útzárak tekintetében. Elismert termékeit kiterjedt kereskedelmi partnerhálózatán keresztül értékesíti világszerte.
 
 

Dahua újdonságok − a DSC Hungária kínálatában
A DAHUA IP videoeszközök népes családja egy új terméktípussal
gyarapodott, a Multi Lens Panoráma kamerákkal, ezen belül is az IPC-PFW8601-A180-nal. Ez a kamera, ahogy a kategóriájának az el­nevezése is mutatja, többlencsés, többkamerás eszköz.
 

Hanwha Techwin — két új, 32x optikai zoommal rendelkező
analóg HD PTZ kamerát dobott piacra
A Hanwha Techwin (korábbi nevén a Samsung Techwin) újabb taggal bővítette a WiseNet HD terméksorozatát. Egy 32x optikai zoommal, és 1080p full HD felbontással rendelkező analóg kamerát mutatott be.
 

MACH-tech és IPAR Napjai 2017. május 9–12.
HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont

Újra jelentkezik 2017 májusában az átfogó ipari seregszemle, hogy egy helyen, egy időben mutassa meg magát az ipar szinte összes ágazata, annak érdekében, hogy a kiállítók és a látogatók első kézből kapjanak információt a szakmai trendjeiről, valamint hogy a résztvevők kihasználhassák az iparágak közötti szinergiát.
 

Értékesítési rekorddal zárta az elmúlt évet az AXIS
A világ vezető IP-kameragyártó vállalata értékesítési rekordot ért el mind a tavalyi utolsó negyedévben, mind az év egészében. Az Axis Communications 2016-os eredményeivel kiváló alapot teremtett a további innovatív technológiai beruházásokhoz és a folyamatosan növekvő globális szervezet hatékonysága javításához.
 
 

Mercedes-Benz Sprinter mobil bankfiók
A göppingeni Kreissparkasse egy mobil bankfiókot állított forgalomba, amelyben teljes körű ügyintézéssel várják ügyfeleiket, ellenben nem kell a kis falvakból sem autózni, hanem a bank megy helybe.
 

A radar, amely körbe és a jövőbe pásztáz
A Delphi rövid hatótávolságú radar (SRR) az ipari sztenderdeknél magasabb frekvenciával rendelkező radar, amely a piacon jelenleg alkalmazott megoldásoknál szélesebb körű vezetői asszisztenciát és átfogóbb járműbiztonsági technológiák alkalmazását teszi lehetővé.
 

Magyar Detektív Szövetség februári Detektív Klubnap beszámolója
Klubnapunk előadását megelőzően mindenki magába merülve, vagy a kollégákkal diskurálva köszörülte és trenírozta a hangját abból a célból, hogy sikeresen téveszthesse meg tiszteletbeli kollégánk Kis György pszichológus előadónk által bemutatni tervezett LVA (Layered Voice Analysis) hangelemző technológiát.

Aktuális

Tájékozott biztonsági vezető kalandjai – Munkaerőhiány
A Kamara és a nagy munkáltatók is egyre többször állnak nyilvánosság elé a munkaerőhiány egyre súlyosbodó gondjával. A biztonságvédelmen belül persze elsősorban az őrök körében jelenik ez meg. Az idő és a szakmai bérek azonban erősbíthetik a rokonszakmákban is a jelenséget. Tájékozott Biztonsági Vezető úgy van ezzel, mint Tarantino Ponyvaregényében a Travolta játszotta Vincent: Belenéz az ismeretlen tartalmú táskába és kifejezéstelen arccal bámul maga elé. Míg rá nem kérdeznek: „Örülünk, Vincent?” Mire nagy nehezen válaszol: „Örülünk.”


LDSZ szimpózium

A generációváltás ösvényén
Az LDSZ évadnyitó szimpóziuma továbbra is megőrizte azon jó szokását, miszerint a látogatók magas számát évről-évre képes megtartani. Az idén már 115-en voltak személyesen is kíváncsiak a cég által a generációváltás köré szervezett idei, legfrissebb újdonságokra.
 

Konferencia

Smart City 2017 – A jövő városa
Közeljövő a jelenben – izgalmas témájú konferencia az Óbudai Egyetem,
Bánki Donát Gépész- és Biztonságtechnikai Mérnöki Karán

Január végén, egynapos rendezvény keretében tartottak érdekes előadásokat kutatók és doktoranduszhallgatók, az előbb-utóbb fokozatosan megvalósuló okos városokról. Az okoseszközök és alkalmazások már nem ismeretlenek, azonban merőben új dimenziók nyílnak, nyílhatnak, amikor mindennapos életünkben eddig még nem alkalmazott területeken, akár egy teljes település-menedzsment szintjén – például energiagazdálkodás, rugalmas forgalomszervezés –, amelyekre még most nem is gondolnánk. cikk...
 

Digitális robbanás a logisztikában  – jön a „drónok támadása”
Jövőre már drónok szállíthatják a csomagokat – Nemzetközi
Közlekedéslogisztikai Konferencia, Velence

Rohamtempóban hódítanak teret a digitális megoldások a logisztikában, egyre több helyről kiszorítva az emberi munkaerőt – hangzott el a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) által szervezett Nemzetközi Közlekedéslogisztikai Konferencián. Az új, digitális technológia által vezérelt eszközök – például a drónok, automata targoncák – sokkal többet és pontosabban képesek dolgozni, mint az ember, így alkalmazásuk jóval olcsóbbá válik a cégek számára a humán munkaerőnél. cikk...

 


 

Közterületi térfigyelő rendszerek

Áttekintés a közterületi térfigyelő rendszerek tervezése, telepítése
és üzemeltetése témaköréről – 2. rész
Október 20-án tartotta a GeoVision Hungária Kft. őszi szakmai képzését, amely aktuálisan a köztéri térfigyelő rendszerek jogi, műszaki és üzemeltetési tudnivalói mellett a vezeték nélküli rendszerek gyakorlati tapasztalatairól is szólt. Előző cikkünkben részletesebben taglaltuk a jogi tudnivalókat, ezen belül szó esett a szabályozási kérdésekről, illetve a NAIH-hoz kapcsolódó kötelezettségekről. Továbbá kitértünk a következő kérdéskörre, miszerint: ki, mit, mikor, hova és miért szerelhet. cikk...
 

Térbeli adatgyűjtés

3D pontfelhő-technológia a biztonság szolgálatában
A KriminálExpo eseményeiről tudósító számunkba tavaly decemberben röviden bepillantást adtunk a 3D pontfelhő technológia műszaki hátterébe és a bűnüldözés szempontjából jelenleg legelterjedtebb alkalmazásba, a bűnügyi helyszínelésbe. Ahogy a 3D pontfelhő-megoldások fejlődnek és összekapcsolódnak más technológiákkal, mint pl. a virtuális valóság, a BIM (Building Information Modelling – Épületinformációs modellezés), vagy a pilóta nélküli járművek, úgy merülnek fel újabb és újabb alkalmazási lehetőségek a tágabb értelemben vett biztonságvédelem területén.
 

Oktatás

Nemzeti Közszolgálati Egyetem – Nemzeti Kiberverseny 2017
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék négy hallgatója még decemberben megkezdte a felkészülést a BlackCell által kiírt forgatókönyv alapján, amely hazai illetve külföldi egészségügyi intézmények elleni kibertámadásról szól, és amelyet a csapatoknak meg kell oldaniuk döntéshozóként. Ezekre építve kellett a csapatoknak egy közel 4 oldalas dokumentumot összeállítani úgy, mintha a versenyzők egy bizottságot alkotnának és a megismert tényekre reagálva döntést kellett hozni. cikk...
 

 


 

Mozgásérzékelés

Tudta? A Pyronix mint Hikvision disztribúciós termék
a RIEL-nél is elérhető

A RIEL Elektronikai Kft. az ország egyik legnagyobb biztonságtechnikai nagykereskedése. A magyar tulajdonú családi vállalkozás 26 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik. Fő tevékenységként videotechnikai-, riasztó- és tűzjelző rendszerek importjával és értékesítésével foglalkozik. A világvezető márkák forgalmazása mellett kiemelkedő műszaki terméktámogatást és professzionális márkafüggetlen szervizszolgáltatást kínál partnereinek.
 

Biztonságtechnika

Új tápegység- és akkumulátortöltő család
A ProGuard Europe Kft. idei újdonságai között szerepel a magyar fejlesztésű és magyar gyártású tápegység és akkumulátortöltő család. Fontosnak tartottuk és tartjuk jelenleg is a fejlesztési és kereskedelemi tevékenységeink között meglévő folyamatos oda-vissza csatolásokat mellyel sikerült elérnünk a felhasználás során felmerülő igényekre a gyors fejlesztést és a gyártásra adást. Ennek köszönhetően már az első megjelenését követően is sok olyan újdonság került bevezetésre melyeket maguk a telepítők, valamint felhasználók jeleztek részünkre.
 

Vészhelyzeti kommunikáció

SBT Protect Kft. »Commend« − biztonság és kommunikáció
Ertinger Imrével, az SBT Protect Kft. ügyvezetőjével beszélgetünk arról, hogy a hagyományos Siemens tűzjelzési és biztonságtechnikai portfólión túl milyen új területtel bővítik tevékenységüket…
"Nézzünk egy gyártócsarnokot, ahol nagy az alapzaj. Az emberek fülvédő eszközöket viselnek, így hallásukban korlátozottak, mégis nagyon fontos, hogy a szükséges információ megfelelően elérje ezeket az embereket. Vagy ha munkahelyi baleset történik az üzemen belül, akkor az alkalmazottak is hatékony és egyszerű módon segítséget tudjanak kérni az irányítóktól, akik nem tartózkodnak folyamatosan a csarnokban." cikk...
 

Videotechnika

Wisenet 5 borotvaéles színes kép, szélben, ködben, szürkületben – Modern Alarm
A Samsung Hanwha Techwin legújabb lapkakészlete, a Wisenet 5, újraértelmezi a 2 és 5 megapixeles ipari szabványokat és nemcsak kivételes képélességet, de sokkal gyorsabb képfeldolgozást és további fejlesztéseket (150 dB-es WDR) is tartalmaz.
 

Előtérben a kiemelkedő teljesítmény és az intelligens funkciók
Startra kész Dahua Technology HDCVI 3.0 és a STARLIGHT
– Novosec
A Hikvision Darkfighter kamerák kimagasló érzékenységüknek köszönhetően a legsötétebb helyeken is használhatók 24-órás védelemre – akár kiegészítő megvilágítás nélkül is. A Darkfighter Lite sorozat ugyanezt a képminőséget biztosítja alapanalitikai funkciókkal, kedvezőbb áron. cikk...
 

Új KVM switch-ek a Planettől Egyetlen KVM egység kezel több számítógépet – Aspectis
A Planet KVM-210 Combo KVM Switch sorozat ideális vállalati 8-/16-port combo KVM switch megoldás szerverszobákba vagy tesztelőhelyiségekbe. A KVM-210 olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint USB és PS/2 interfészkapcsolat, felhasználóbarát OSD egység és daisy-chain funkció. A megoldás több asztal és rackhelyet szabadít fel a felhasználó legnagyobb örömére, és ezen felül a többszörös billentyűzet, egér és monitorköltségeket is megspórolja. cikk...

E-SIG közlekedésbiztonságot támogató szoftver – ERANDO
A közbiztonság és a közlekedés kiemelt segédeszköze a térfigyelő kamera. A modern IP-alapú videós megfigyelőeszközök megjelenése óta a felelős vezetők felismerték, hogy a kamerás megfigyelés ugyan nem helyettesítheti a Rendőrség jelenlétét, de nagyban elősegíti munkájukat, megkönnyíti az észlelés és azonosítás folyamatát, csökkenti a reakcióidőt, ezzel támogatva a bűnmegelőzést.

Intelligens kamerarendszerek a Videosec termékpalettájában – Euro Tech Corporation
1998-ban egy kis családi vállalkozás saját fejlesztésű CCTV kamerák összeszerelésébe kezdett Szegeden. A minőség, a megbízhatóság és a biztosított szervizháttér, valamint a mélyreható tesztelés országszerte és regionálisan ismerté tették a Videosec márkanevet. Ma a termékpaletta gerincét a világban elismert, a szakma élvonalába tartozó gyártók termékeinek régiós igények alapján testreszabott OEM változatai képezik.

Új Canon hálózati kamerák érhetők el az Axis kínálatában – Aspectis
A közelmúltban bejelentett Axis Communications és Canon közötti marketing és értékesítési együttműködés részeként, az Axis hét új modellt mutatott be a Canon hálózati kamera portfóliójából az ügyfelei részére.

Távoli kapuvezérlés

ELDES ESIM120 (GSM/2G) és ESIM320 (GSM/2G/3G) típusú távoli kapuvezérlő – Novosec
Manapság a modern kényelmi lehetőségek komoly szempontnak számítanak az elektronikus eszközök világában. Okostelefonról való eszközmenedzselés és vezérlés korszakát éljük és egyre modernebb berendezések jelennek meg a piacon. Ezért is mutatjuk be az ELDES – litván fejlesztőcég – és a Novosec Security Kft. által forgalmazott távoli kapuvezérlőket, melyekhez a telefonhívás általi vezérlés mellett ingyenes web és mobil applikáció is társítható.

Beléptetés

ALEAN termékek  a DSC Hungária Kft. kínálatában – DSC Hungária
2017-ben már a DSC Hungária Kft. kínálatában is megtalálhatóak az ALEAN termékei. A márka eszközeit általánosságban a könnyű telepítés és az egyszerű beállítások jellemzik. Az ALEAN infrasorompó-rendszereinek számos előnye van, amelyek megkönnyítik a telepítési folyamatot. Kialakításuknak köszönhetően széles körű végfelhasználói igényt kielégíthetnek.

Csúcsteljesítmény a sportpályán – Z&Z
A legfejlettebb felderítési technológia már a sportesemények biztosításának magasabb szintű elvárásait is kielégíti. A CEIA beléptetőrendszerei a gyorsaság mellett könnyen telepíthetőek és egyszerűen alkalmazhatóak. Sportverseny szigorú biztosítás és felügyelet nélkül már elképzelhetetlen a mai világban. A versenyeken tömegesen résztvevők, versenyzők-nézők, illetve a rendezvények nyilvánosságával együtt járó médiafigyelem vonzó célponttá teszi az ilyen események helyszíneit, a stadionokat, vagy egyéb sportlétesítményeket.

Tűzjelzés

Minőség, megbízhatóság, versenyképesség
Polon–Alfa »lendületben a hazai tűzjelző piacon«
– Astal Security
Magyarországon is elérhetőek a fél évszázados tapasztalattal rendelkező Polon-Alfa tűzjelző rendszerei. A Lengyelországban már piacvezető vállalat csúcsminőségű termékeinek kizárólagos hazai forgalmazója az Astal Security Technologies Kft., amely versenyképes árakkal, kiterjesztett, ötéves garanciával, ingyenes tréningekkel és ügyfélorientált szolgáltatásokkal várja partnereit. cikk...

 


Adatvédelem

Jön, jön, jön… Az egységes Európai Uniós adatvédelmi rendelet
2018 májusától alkalmazzák a már hatályos EU új Általános Adatvédelmi Rendelete passzusait, amely teljesen új helyzetet teremt az európai és ezzel a hazai személyes adatok védelmének szabályozásában és eljárásrendjében. Jelentősen átformálódhatnak az EU területén az egyes tagországok nemzeti adatvédelmi törvényei, melyek ezentúl csak kiegészítik a Közösségi szabályozást, közvetlenül az EU rendeletet kell majd alkalmaznia az adatkezelőknek.
 

Drónok  „harca” – A drónhaszálat során felmerülő adatvédelmi kérdések és problémák
A pilóta nélküli légi járművek vagy más néven drónok széles körű elterjedése maga után vonja számos jogterület módosulását. A Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság 2016 decemberében alkotta meg a pilóta nélküli légi járművek repülésére vonatkozó jogszabálytervezetet. A tervezet német minta alapján méret szerint kategóriákba sorolja a drónokat. Az általános szabályokon túl a különböző drónok használatát többletfeltételekhez köti a jogalkotó, így például felelősségbiztosítás meglétét követeli meg. Az előírások a pilóta nélküli légi járműveket használó személyekre vonatkozó elvárásokat is rögzítenek. cikk...

Szakcikk

Amikor nem a kamera által rögzített kép az érdekes – videoanalitikai
és statisztikai módszerek a kiskereskedelmi szektor napi szolgálatában

Az IP-kamerák megjelenésével az informatika végérvényesen „betette a lábát” erre a területre. Az első IP-kamera 20 évvel ezelőtti megjelenése óta ez a technológia összehasonlíthatatlanul többet fejlődött, mint az azt megelőző 50 évben. A kamerák egyfajta „adatfeldolgozókká” váltak, ahol a felhasználó dönti el, hogy mire van szüksége.

Szaktanulmány

Automatikus reakciók
Korábbi írásaimban már esett szó a manipuláció azon eszközéről, mikor a tárgyalópartnerünk időkorlátot állít fel, döntésünk mihamarabbi meghozatala céljából. Ezekben az esetekben a laikus fél sokszor sétál a csapda közepébe, és ad elhamarkodott, meggondolatlan választ. Tipikus ez a reklámok esetében, mikor a narrátor sürget, „már csak tíz perce maradt, hogy megrendelje a..., ne maradjon le”.
 

 

 


IBSSA hírek

Beszámoló az IBSSA sikeres továbbképzéséről, a XX. Kongresszusáról
és a „Partnership for Security” együttműködés 5. Nemzetközi Konferenciájáról

2017. február 4-én kettős jubileumra gyűltek össze a civil biztonsági szakma képviselői, hogy részt vegyenek az IBSSA XX. kongresszusán, valamint a „Partnership for Security” együttműködés 5. Nemzetközi konferenciáján, amely eseményeknek idén az Egyesült Államokban a floridai Sarasota volt a helyszíne. A jelentős érdeklődéssel kísért rendezvénysorozatot – 2017. január 30. és február 2. között – négynapos szakmai továbbképzés előzte meg lövészet, harcművészetek, VIP személyvédelem és Krav Maga ágazatokban, olyan nemzetközileg elismert oktatók vezetésével
 

Személyvédelem

Célkeresztben az első konzul – Napóleon ezt is megúszta…
A merénylők célja minden esetben a gyilkos tettük elkövetésére megfelelő pillanat kivárása és a testőrség éberségének kijátszása. Az itt leírt esetben mindkét feltétel teljesült, de a merénylet mégsem érte el a célját. Napóleonról van szó. Arról az emberről, akiért már életében is milliók rajongtak és milliók gyűlölték, s ez azóta sem változott. Miután az élete, szédületes karrierje és cselekedetei kétségtelenül átformálták Európa életét, nem csoda, hogy ő az a történelmi személyiség, akiről eddig a legtöbb könyvet írták.
 

 

 

 


 

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet