Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

2017/3. szám

 

Hírek/események

„Magasles” a kandeláberen
Nem kevés fejtörést okozó probléma egy új nagy méretű hálózat szakszerű telepítése egy adott infrastruktúrába, különösen városi video-megfigyelőrendszerek esetén. Bemutatónkban a szenzorokat városi világítással építették egybe. A szóban forgó hálózati technika egy Navio termék, az Eva becenéven ismert tactical EVAluator. Az EVA egy „okos” kisméretű biztonságtechnikai eszköz amely, szakadatlan elemzi a környezetét.
 

Az Eaton új AFDD készülékkel lép piacra, melynek segítségével
csökkenthetjük a villamos hálózatok kockázatait

Az Eaton piacra dobott egy új ívzárlat-érzékelő készüléket (AFDD+), melynek segítségével megelőzhetővé válnak az elektromos hibákból adódó tűzesetek. Az új készülék bármely villamos hálózatban felismeri a közelgő ívzárlatra utaló magasabb frekvenciájú jeleket, és működésbe hoz egy lekapcsolást, kiküszöbölve az elektromos tűz veszélyét
 

Connect2Go mobilapplikáció
– új mobilalkalmazás DSC riasztóközpontokhoz

Távoli felügyelet – bárhonnan, bármikor, androidos eszközökről
Ha ügyfelének van EnvisaLink ENVISA LINK4 (EVL-4) típusú internetkommunikátor-modulja, akkor az ügyfél a regisztráció után távolról, interneten keresztül bárhonnan elérheti a központját, ellenőrizheti és vezérelheti azt.
 

Új NETAVIS csomagok
2017. április 15-től új NETAVIS végfelhasználói árlista és új csomagok léptek érvénybe. Összegyűjtöttük pár pontban a legfontosabb egyszerűsítéseket.Vonzó Basic csomag váltja le az eddigi Core Edition csomagot és emellett a belépő szinten szélesítették a kínálatot.
 


Akár a robbanásnak is ellenállnak az Axis új hőkamerái
Új, robbanásvédett hőmérsékleti riasztó- kamerák és hálózati hőkamerák segítik az ipari létesítmények, gyártelepek üzemeltetőit a megközelíthetetlen vagy érzékeny területek távoli megfigyelésében. Az Axis új eszközeivel az üzemeltetők gyorsan reagálhatnak az esetleges incidensekre és hatékonyabban védhetik meg dolgozóikat a sérülésektől, vagy kritikus ipari infra­struktúrájukat, eszközparkjukat a megrongálódástól.
 

Mutasd az EKG-d megmondom ki vagy! – EKG a hitelesítés új lehetősége
B-Secur legújabb fejlesztése egy egyedi, EKG-jeleken alapuló, biometrikus azonosító, amely kiküszöböli a külső biometrikus jegyek alapján működő érzékelők biztonságtechnikai hiányosságait. Az EKG egy elektromos jel (PQRST complex) ami minden egyes szívdobbanásnál újraíródik. Ezen a komplex hullámformán belül milliárd olyan információ van, ami csakis az egyénre jellemző.

Aktuális

Tájékozott biztonsági vezető kalandjai – GYÁSZ
Tájékozott Biztonsági Vezető is gyászol. Gyászolja nemcsak a manchesteri áldozatokat. A fiatalokat, a többségében tizenéves lányokat, vagy épp a gyermekére váró lengyel édesanyát, vagy a mindössze 8 éves kislányt… De gyászolja a végleg tovatűnő biztonságérzetet, a szabadságot is.


Új épületben a ERANDO

Látogatás az ERANDO új irodaházában
„A korszerű működés és a dinamikus fejlődés feltételeit teremti meg számunkra régen várt új, saját tulajdonú otthonunk.” Az ERANDO Kft. új irodaházáról, a cég múltjáról és jelenéről beszélgetünk Kandolka Károly tulajdonos ügyvezetővel. cikk...
 

Adatvédelem

Adatvédelem/adatvisszaállítás – amire sosem jut elég figyelem!
Egy, az informatikai szakemberek között népszerű mondás szerint „az adatok mentése ingyen van, fizetni csak a visszaállításukért kell”. Ahhoz, hogy átérezzük e bölcsesség igazságtartalmát, nem kell feltétlenül szakmabélieknek lennünk: többségünk valószínűleg már kénytelen volt szembenézni dokumentumainak, levelezésének, szeretett fotóinak, vagy éppen éveken át gondosan építgetett film- és zene­gyüjteményének részleges, vagy akár teljes elvesztésével. cikk...
 

A közérdekű adatok megismerése jogellenes korlátozásának
büntetőjogi szankciói

A többi alapjoghoz hasonlóan az információszabadság sem korlátozhatatlan. A szükségességarányossági teszt kritériumában a közérdekű adatok nyilvánossága is korlátozható. Az Infotv. taxatíve felsorolja azokat az eseteket, amelyekből kiindulva megtagadható az adatigénylés teljesítése.
 

Videotechnika

A minőségi képrögzítés kritériumai napjainkban
„Ha meg akarjuk tartani a meglévő infrastruktúránkat, optimalizálni kell a videokép-minőséget és egyúttal minimalizálni az adatforgalmat.” Balczó Rudolf megszívlelendő sorait olvashatjuk az alábbiakban. Manapság a videomegfigyelő rendszereket egyre szélesebb körben alkalmazzák. Az újabb alkalmazási területek megjelenése és a megnövekedett minőségi elvárások következtében a videomegfigyelő rendszereknek egyre több adatot kell feldolgozniuk és eltárolniuk.


  

Oktatás

Beszámoló a MÖRT munkájáról és partnertalálkozójáról
A 2013 őszén elindított tanszék a komplementer rendészet –, a magán-biztonság, polgárőrség, önkormányzati rendőrség és NAV – leendő szakembereinek képzési területe. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék képviseletében Dr. Christián László PhD r. alezredes, tanszékvezető egyetemi docens bemutatta a tanszék eddigi eredményeit. A rendezvényen részt vettek a tanszék oktatói, munkatársai és támogatói. cikk...
 


Beléptetés

Központosított vezérlés rádiós hálózaton – Seawing
Egy korszerű, biztonságos beléptető rendszerrel szemben elvárás a szoros együttműködés nem csak a beléptető rendszer többi részegységével (például: globális anti-pass-back), de a környezetében található egyéb rendszerekkel is. Vonatkozik ez a hagyományos értelemben vett biztonságtechnikai rendszerekre (tűzjelző, behatolásjelző, videomegfigyelő), de érinti a teljesen más célra szánt vállalati feladatokat ellátó rendszereket is (pl. számítógép-munkaállomás védelme, HR, ESD-rendszerek). cikk...
 

Behatolásvédelem

Mesteri belső behatolásvédelem a KX-el – Hikvision
Belső környezete védelmét biztosítja a KX detektorok széles skálája!
A szabadalmazott Pyronix technológiáik lakossági, kereskedelmi és könnyűipari célokra való felhasználásával – a Passzív Infravörös (PIRs); a Duális Technológia (DT); a kitakarás elleni DT-Anti-masking (DT-AM) – detektorok köre optimális megoldást nyújt bármely ingatlan számára. cikk...
 

Új ELDES ESIM384 GSM/GPRS behatolásjelző központ
és kiegészítői
– Novosec Security
Az ELDES (litván fejlesztőcég), egy új behatolásjelző központtal, új programozószoftverrel és további vezeték nélküli eszközökkel bővítette portfolióját. A fejlesztés kiemelkedő eleme a hatékonyabb jelátvitel-technika. A központ a nagysikerű ESIM364 továbbfejlesztése. Az ELDES új ESIM384 GSM/GPRS riasztóközpontja tartalmazza mindazt a tudást, amit már az ESIM364-nél megszokhattak.
 

Objektumvédelem

Egyszerűség és modernitás Satel Perfecta – Riel
A 2017-es évben számos újdonsággal lép piacra a Satel. A legmeghatározóbb változást az új Perfecta riasztóközpont jelenti, mely nem csak műszaki tartalomban, hanem árban is felülmúlja versenytársait. A konkurens gyártókhoz képest 30%-os megtakarítást lehet elérni. Az új riasztóközpont ideális a családi házak, hétvégi házak és egyéb közepes méretű objektumok védelmére.
 

Videotechnika

A Milestone két új termékkel bővítette termékpalettáját – Aspectis
2017. június 8-án két új termékét mutatta be a Milestone az XProtect Express+
és XProtect Professional+ sorozat tagjaként. A termékek kiegészítik a meglévő VMS portfóliót és a sorozatba illeszkedve további minőségi funkciókat is kínálnak. Az XProtect Advanced termékekhez (XProtect Corporate és Expert) hasonlóan kiváló teljesítménnyel rendelkeznek, és nagy elvárásoknak tesznek eleget. A vásárlók a legújabb termékinnovációkhoz jutnak hozzá, és segítségükkel könnyedén, probléma nélkül bővíthetik idővel a rendszerüket. cikk...
 

Wisenet Samsung nap – egyszerűsített beszámoló – Modern Alarm
A Modern Alarm Kft. 2017 május 24-én rendezte immár tradicionális szakmai napját a Wisenet Samsung újdonságok jegyében a Klebersberg Kultúrkúrián.
Balczó Rudolf: Előadásaimban igyekeztem egybegyűjteni mindazokat a fontos és hasznos információkat, amelyek meggyőzhetik a tervezőt, döntéshozót a Wisenet rendszerek tudásáról, használhatóságáról. Ha megkérdeznék, mi jut eszembe elsőnek, az új Wisenet Samsung eszközök kapcsán azt válaszolnám céltudatosság, erő, stabilitás és koncepció.

Az Avigilon legújabb fejlesztései az emberi figyelem fokozására
és fenntartására
– DSC Hungária
Az emberi agy korlátozott figyelemmegtartó képességgel rendelkezik. Egy 1999-es tanulmány (Green, 1999) azt állapította meg, hogy 20 perc elteltével a kezelők figyelme folyamatos videomegfigyelés esetén 95 százalékkal csökken! A videoelemzési technológia alapkoncepciója, hogy csak olyan információkat jelenítsen meg, amelyek a kezelő azonnali figyelmét igénylik. cikk...

Dahua rendszámfelismerés
– kiterjesztett képességekkel!
– Novosec Security
A Dahua új Back-end ANPR (automatikus rendszám felismerő) szoftver magasabb minőséggel és megbízhatósággal bővíti ki az eddigi lehetőségeit a rendszámfelismerés feladatai terén.

AXIS Camera Station – Aspectis
Az AXIS Camera Station ideális megoldás a kis és közepes méretű telepítések hatékony videomegfigyelési igényeire. Ilyenek például a kereskedelmi egységek, hotelek, iskolák és üzemek. Több mint 50 000 telepítés bizonyítja a megoldás sikerét világszerte. Úgy tervezték, hogy tökéletesen illeszkedjen az Axis hálózati videotermék-portfóliójába, és optimalizálja a rendszer megbízhatóságát.

Tűzjelzés

Polon-Alfa – ahogyan az ügyfelek látják
„Versenyképes ár, korszerű technológia”
– Astal Security Technologies
Egyre többen választják Magyarországon is a több mint ötvenéves szakmai tapasztalattal rendelkező Polon-Alfa tűzjelző rendszereit. Sorozatunkban azok mondják el véleményüket, tapasztalataikat, akik már letették voksukat a kimagaslóan jó ár-érték arányú, korszerű eszközök mellett. A szegedi IngoStop Kft. ügyvezetője, Fülöp Attila úgy összegzett: elsősorban a versenyképes ár miatt választotta a Polon-Alfát, döntését pedig megerősítette a készülékek korszerű technológiája és megbízhatósága.

Röntgentechnika

A hordozható tárgyvizsgáló röntgenek alkalmazási területei – Z&Z
A hordozható röntgenkészülékeket a hetvenes évek második felében kezdték el alkalmazni a rendvédelmi és tűzszerészegységek. A gyorsan és bárhol bevethető mobilröntgenek kifejlesztését a pokolgépes robbantásos merényletek egyre növekvő száma, a gazdátlanul hagyott, látszólag ottfelejtett táskákba és hátizsákokba rejtett robbanóeszközök egyre sűrűbb előfordulása indokolta. cikk...

Riasztórendszerek

A Satel 2017 évi újdonságai – MASCO
2017 áprilisától számos új SATEL fejlesztéssel találkozhatunk. A termékkínálat további termékekkel, egy új vezérlőpanel-sorozattal, a kerületvédelmi eszközöket kiegészítő Grade 3-as biztonsági szintet garantáló, a kialakított rendszert új funkciókkal felruházó érzékelőkkel bővült. Hagyomány és modernitás – ezekkel a kifejezésekkel írható le röviden az új vezérlőpanel-család. A családhoz tartozó vezérlőpanelek nem csak hagyományos vezetékes rendszerek, hanem kódolt kommunikációval működő vezeték nélküli, valamint a kétféle rendszert ötvöző hibrid rendszerek kiépítését is lehetővé teszik.

  
 

Szaktanulmány 

Új típusú biztonsági kihívások kezelésének vizsgálata
a magánbiztonsági szektor egyes szakterületei vonatkozásában
Dr. Szabó Csaba PhD r. őrnagy, egyetemi tanársegéd tanulmánya
A szakirodalomban divatos szóval „új típusú kihívásokként” említik azokat a problémákat, amelyek a nemzetközi rendszer átalakulásából fakadtak, pontosabban, a tranzíció miatt felerősödtek. A kifejezés azonban nem pontos, mert ezek a kihívások, mint például a terrorizmus, a tömegpusztító fegyverek terjedésének a kérdése, vagy a környezetromboló gazdasági fejlődés, már jóval a hidegháború vége előtt is jelentkeztek, mint kezelendő problémák. cikk...
 

Szakcikk

A kölcsönösség elve – Asztalos Tibor
„Könnyebb az elején ellenállni, mint a végén” – Leonardo da Vinci
Jelen írásomban ismét, illetve folytatólagosan Robert B. Cialdini, Hatás című könyvét használom segítségül. Bizonyára már sokan tapasztalták, hogy bizonyos döntéseink után, mikor ráébredünk, vagy sejteni kezdjük, hogy nem jól döntöttünk, a rossz döntésünket megkiséreljük megmagyarázni. Ebben az esetben nem másokkal szemben probáljuk igazolni a döntésünk helyességét, hanem saját magunknak.

Kiberbiztonság és a felelős videomegfigyelés
– Axis Communicaton, fordította: Aspectis Kft.
Amikor kiberbiztonságról beszélünk, akkor elsősorban a széles körben használt webet értjük alatta, és azt a környezetet, ahol az internetes műveletek zajlanak. A piac és a társadalom digitális evolúciója bátorította és növelte az egyének, cégek, intézmények közötti szociális, gazdasági és pénzügyi interakciókat. Ezzel egyidőben új lehetőségeket nyitott meg bűnözés előtt, és az illegális cselekmények új típusát indította el.


 

IBSSA hírek

Az IBSSA az emberkereskedelem ellen
Prof. Popper György az IBBSA elnöke
Az IBSSA filozófiája és működési alapelvei közé tartozik a biztonsággal kapcsolatos folyamatok és változások figyelemmel kísérése a világon, mert csak így tudja megőrizni szakmai hitelességét és képes érvényesen, időben reagálni az új globális jelenségekre, amelyek nemzetközi viszonylatban befolyásolják a biztonság helyzetét. Ennek szellemében az IBSSA rendkívüli kihívást jelentő kezdeményezéssel hívta fel magára a nemzetközi szakmai körök figyelmét. cikk...
 

Személyvédelem

Hová tűnt Jimmy Hoffa? – Testőrök nélkül veszélyes
Mint ismeretes, Amerika a korlátlan lehetőségek hazája, hiszen számos olyan embert ismerünk, akik reménytelen mélyszegénységből indulva, pár dollárral a zsebükben milliomosok, vagy éppen milliárdosok lettek az USA-ban. Elég Henry Fordot, Aristoteles Onassiszt, George Pullmant, a hálókocsikirályt vagy éppen a szeszcsempész maffiavezért, Al Caponét említeni. Igaz, ez utóbbi nem tisztességes vállalkozásból gazdagodott meg. Ne hagyjuk ki a sorból a rendkívül ellentmondásos életpályát befutó Jimmy Hoffát sem, aki számunkra személyvédelmi baklövése miatt lesz érdekes.

 

 

 

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet