Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

2018/1. szám

 

Hírek/események

BKK FUTÁR és kamerarendszer a Combinókon
Március elejétől a 4-es és a 6-os vonalon közlekedő Combino villamosokra is kiterjesztették a Forgalomirányítási és UtasTÁjékoztatási Rendszert. A Budapesti Közlekedési Központ beruházásaként a FUTÁR telepítésével párhuzamosan kamerarendszer is kiépült a Combinókon.

Új alkalmazást tesztel a BKK a hamisítás visszaszorítása érdekében
A fejlesztésnek köszönhetően várhatóan jelentősen csökkenthető a hamisított értékcikkek használata. Az alkalmazás tesztelése 2017 végén 40 jegyellenőr bevonásával kezdődött, a tesztelés folyamatosan kerül kiterjesztésre majd a teljes jegyellenőri állományra.

HIKVISION  „G0”-ás kamerasorozat
Már rendelhető a Hikvision legújabb, „pénztárcakímélő” kamerasorozata, a G0-ás széria. Az új típusok legfontosabb tulajdonságai közé tartozik a nagy WDR átfogás, a nagy érzékenységű chip és nem utolsó sorban a H.265/H.265+ tömörítés.
 

Ipar Napjai – 2018. május 15–18. HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont
2018 májusában a HUNGEXPO Zrt. újra megrendezi Magyarország legnagyobb ipari szakkiállítását. Az IPAR NAPJAI a legátfogóbb ipari szakkiállítás, amely szinte az összes ágazatot felvonultatva ad képet a különböző iparági trendekről, fejlesztésekről és eredményekről.
 

JÖTT, LÁTOTT ÉS NEM GYŐZÖTT… – Az iPhon X arcfelismerési anomáliái
Miközben az elkobzott titkosított telefonok egy része kemény diónak bizonyul a hatóságok számára, az iPhon X telefon Apple Face ID „foolproof” arcfelismerő technológiáját vietnami szakemberek feltörték alig egy héttel a nyilvános bemutató után.
 

Autós kamerával a cserbenhagyók nyomában – Mio MiVue fedélzeti kamerával tetten érhetjük a gépkocsirongálókat
Sokunk rémálma, hogy gondosan leparkolt járművünket egyszer csak sérülten, megrongálva látjuk viszont. Mivel a károkozó ismeretlen, ilyenkor a kötelező biztosítás nem fizet. Másvalaki felelőtlenségét nagy eséllyel saját pénztárcánk bánja. Hacsak nincs egy digitális szemtanú, amely elvezetheti a hatóságokat és a biztosítót is a károkozóhoz. A parkolási üzemmódban automatikusan aktiválódó Mio MiVue fedélzeti kamera segítségével távollétünkben is mindig lesz, aki autónkra éberen vigyáz.
 

DSC Power sorozathoz touchscreen kezelők kedvező áron
A DSC power-sorozatú központokhoz kedvező áron kaphatunk touch screen kezelőket. A DSC „simogatós” kezelői 7” képátmérővel rendelkeznek, intuitív grafikus felülettel rendelkeznek. Kétféle menüdizájn közül választhatunk, használhatjuk digitális képkeretként is, mely a behelyezhető SD kártyán lévő képeinket játssza le.
 

Drónok a logisztikában – részmegoldás vagy realitás?
Csomagfutárok a levegőben és földön

Egyre gyakoribb téma drónok kereskedelmi célú áruszállításba történő bevonása, egyelőre még a kis méretű, darabárus küldemények esetében, a tesztek, próbaüzemek már el is kezdődtek. A földi önjáró robotkategóriánál más a helyzet, mert már közel tonnányi, akár egy raklapnyi árut is képesek célba juttatni mostoha terepviszonyok közepette is. cikk...
 

Új határellenőrzési  direktívák az Egyesült Államokban
Miközben Európában már csak hónapok választanak el minket a személyes adatok – soha nem látott szigorúságú – védelmére alkotott rendelkezések beiktatásától, aközben az Egyesült Államok Vámügyi és Határ Parancsnoksága új határellenőrzési direktívákat jelentett be, melyek szerint az ügynökök, az utazók digitális eszközeiről a határátkelőhelyeken adatokat másolhatnak ki.
 

Aktuális

Tájékozott biztonsági vezető kalandjai – Visszhang
Tájékozott Biztonsági Vezető általában személyesen, vagy telefonon kap visszajelzést egy-egy szösszenete után. Leggyakrabban vállveregetés formájában: „… hát, igen, de én ezt nem mondhatom így el a megrendelőnek, pedig…” halk, elfordított fejjel mondott szavak kíséretében. Néhanap írásban is születnek reakciók, hivatkozások, időnként még vitatják is a néha sommásnak tűnő véleményeit. De azt valóban először tapasztalta, hogy egy gazdasági vállalkozás saját honlapján fűzzön kommentárt az egyetlen nyomtatásban megjelenő szakfolyóiratban elkövetett tevékenységéhez.


Interjú

Ügyvezető igazgatói váltás a SEAWING élén – „Jelentős örökséget viszek tovább”
Pintér Andrással a SEAWING Kft. új ügyvezetőjével beszélgetünk a múltról, feladatairól és terveiről a hazai beléptetéstechnika piacvezető vállalkozásánál.
A szaksajtót bejárta a hír, miszerint a 2018. január 2-án nyugdíjba vonuló Pálffy Zoltánt, Pintér András váltja a SEAWING Kft. ügyvezető igazgatói pozíciójában. A cég stratégiájának kidolgozásáért, a kereskedelmi és pénzügyi eredményekért, a munkáltatói feladatok ellátásáért felelős vezető lesz. cikk...
 

Szakmai találkozó

LDSZ Szimpózium az IoT jegyében – Évadnyitó esemény a Kandón, néhány rekord kíséretében
Elérkezett 2018 január/február fordulója, a biztonságtechnika hazai berkeiben már tudják, hogy ilyenkor nyitja az évet az LDSZ Kft. a Kandón. A 2018-as szimpózium az IoT jegyében került megrendezésre. A hely szelleme megkívánta, hogy a hazai oktatás egyik ismert és elismert személyisége, Papp József (az Óbudai Egyetem, Műszertechnikai és Automatizálási Intézet intézetigazgató-helyettese) beköszöntőjével induljon az idei Szimpózium. cikk...
 


  

Vitaindító

A videomegfigyelő-rendszerek jövője – Laczkó Gábor
Vajon a videorendszerek a jövőben képesek lesznek e kiszorítani (helyettesíteni) az elektronikus vagyonvédelem olyan nélkülözhetetlen területeit mint a behatolás védelem, a beléptetésszabályozás, a tűzjelzés, áruvédelem stb. Szerzőnk véleménye szerint feltétlenül. „A kamerák bizonyos felhasználásokban el fogják veszíteni kamera jellegüket és szenzorokká alakulnak…” cikk...
 

Szakemberképzés

„Mindig lehet fejlődni mindenben, én még tanulni szeretnék…”
Egy ifjú diplomás szakemberrel, Balasi Andrással, a Nevada Security Kft. területi vezetőjével beszélgetünk a magánbiztonsági szakirányú tanulmányairól, munkába állásáról, szakmai és emberi tapasztalatairól…

Szakcikk

A társadalmi bizonyíték elve – Asztalos Tibor
„Könnyebb az elején ellenállni, mint a végén” (Leonardo da Vinci)
Jelen írásban folytatjuk Robert B. Cialdini, a Hatás című könyvének feldolgozását, elemzését. Továbbra is maradunk a befolyásolás témakörénél, melynek egyik jelentős szakembere a szociálpszichológus író. A rokonszenv elve, hasonlóan a kölcsönösség, és az elkötelezettség elvéhez automatikus reakcióként működik társadalmunkban.


Beléptetéstechnika

WIEGAND „receptúra” telepítőknek – Novosec Security
Teljes mértékben ismerjük a mindennapi munkádat, amikor árajánlatot kell készítened egy beléptetős projekthez. Nem egyszer mi is segítséget adunk Neked ehhez a feladathoz. Vélhetően vannak már bevált rendszerek, márkák, amikkel dolgozol, és sok szempontot kell figyelembe venned, amikor összeállítasz egy ajánlatot. A feladat tehát nem könnyű, megpróbálunk segíteni.
 

Videotechnika

Open platform technológia a videomegfigyelés jövője – Aspectis
„Az analógia hasonló, mint ahogyan kezdetben az Apple az App Store-ral, majd a Google a Google Play-jel felrobbantotta a mobiltelefon-piacot.”
Néhány évvel ezelőtt egy mobiltelefon nem volt más, mint egy: telefon. Manapság lényegében egy digitális asszisztens, amit állandóan magunknál tartunk, éppen ezért az első dolgunk, ha vásárolunk egy okostelefont, hogy számtalan, számunkra fontos applikációval testreszabjuk. cikk...
 

Garancia adatai biztonságára – Intellio
Az Intellio márkanév, a mögötte álló magyar tulajdonosi háttér, a hazai fejlesztő- és gyártóközpont kézzelfogható garanciát nyújtanak a megbízható működésre és az adatok biztonságára egyaránt. Napjainkban a megfigyelés sokkal érzékenyebb pontja életünknek, mint pár évvel korábban. A fejlett videoalapú megfigyelőrendszereket egyre szélesebb körben használják. A kamerarendszerek mindenütt jelen vannak. Legyen szó irodaházak, logisztikai központok, bevásárlóközpontok, sportkomplexumok biztonságtechnikai rendszeréről, vagy városi térfigyelésről.
 

Uniview a DSC Hungária kínálatában – DSC
Újdonságként mutatkozik be a DSC Hungária kínálatában az Uniview gyártó. 2018 márciusától elérhetőek lesznek – kizárólagos disztribúcióban – a gyár által kínált termékek.
Az Uniview Kína 3. legnagyobb CCTV gyártója, 2005 óta töretlenül halad előre a piacon. Termékpalettáján az IP-kamerák széles választéka, a hozzá tartozó rögzítők kínálata, valamint az IP CCTV iparág egyéb kiegészítői (enkóderek, dekóderek stb…) egyaránt megtalálhatóak.

Panorámaképek és PTZ – minden részlet láthatóvá válik – RIEL
A Hikvision – a világ legnagyobb gyártója az innovatív videofelügyeleti rendszerek és megoldások terén – piacra dobta a mini PanoVu kamerák új sorozatát, amely képes egybefüggő (nem illesztett) és az eddigieknél élesebb panorámaképet készíteni, valamint egy PTZ lencsével biztosítja a nagyobb részletességet. Az új sorozat különösen érdekes lesz azoknak a telepítőknek, akiknek fontos a könnyű és költséghatékony telepítés. cikk...

Samsung hagyományhoz méltó fejlesztések
a Hanwha Techwintől
– Modern Alarm
A Hanwha Techwin a Samsungból történt kivásárlása óta, gőzerővel hozza ki újabbnál, újabb termékeit. A hálózati kamerák eddigi Q, X és P sorozata új belépőszinttel, az L szériával bővült. Az eddigiekben már megszokhattuk, hogy egyforma tudású változatokat hoznak ki beltéri dóm‑, vandálbiztos dóm- és csőkamera-kivitelben, háromféle fix (3, 4, ill. 6 mm-es) és egy varifokális, 3,2–10 mm optikával.
 

A felbontásban nincs hiány! 8 MP-es kamerák
a PROVISION-ISR kínálatában
– MASCO
Pár évvel ezelőtt még elképzelhetetlennek tűnt, hogy a videomegfigyelő-rendszerek által biztosított kép minősége, ilyen gyors és látványos fejlődének indul. Elég csak az akkori időszak technikai színvonalát képező eszközökkel készített és közzétett felvételek minőségére gondolni. Akkor tényleg egy jó adag szerencse is kellett, hogy a hatóságok ezek segítségével csípjenek valakit fülön.
 

Az egyszerű megfigyeléstől a kifinomult analitikáig – Aspectis
A nem is oly távoli múltban még megelégedtünk azzal, ha egy esetleges nem kívánt eseményről rendelkeztünk valamiféle videóanyaggal. Azonban a CCTV rendszerek rendkívül gyors technikai fejlődése, a velük szemben támasztott elvárásokat is növelte, így ma már mi sem elégszünk meg egyszerű videorögzítéssel, hiszen a megfigyelést segítő és új szintre helyező analitikák tárháza jelenleg is folyamatosan bővül.
 

Videosec magyar, regionális márka – Videosec
Tisztelt Olvasó! Bizonyára eltér a megszokottól, ha egy termékbemutató cikk nemcsak egy termékről vagy termékcsaládról szól, hanem a Videosec márkáról, hogy miért magyar márka a Videosec és egyáltalán, hogy miért is fontos erről pár szót szólni. Immár húsz éve vagyunk jelen a magyar piacon. Történetünk elején kizárólag biztonságtechnikai megfigyelőkamerákat árultunk. Ehhez kapcsolódtak idővel, egyéb kiegészítők és a videorögzítők is, hogy eljussunk a mai kínálatunk válogatott termékcsoportjaihoz. cikk...
 

Behatolásvédelem

Új ELDES SECURITY mobilapplikáció – Novosec Security
Az ELDES 2017. december 12‑én megújította ingyenes mobil applikációját, leváltva ezzel a régit. Az új alkalmazás már teljesítményben és tudásban is fejlettebb kiszolgálón fut, valamint a szoftver is komoly fejlesztésen ment keresztül és új hasznos funkciókkal bővült. Egyik fontos újítás, hogy már nem szükséges a weben keresztüli termékregisztráció és a további felhasználók adminisztrálása. Mindent a mobil applikáció kezel. cikk...

Termékvédelem

Egyedi alkatrészjelölés – azonosítás a gyakorlatban – MOTOR-PEDO
Kombinált címketechnológiával az alkatrész-hamisítás ellen
Sajnos örökzöld, mindennapos téma és nincs is talán olyan területe az iparnak, amelyet ne érintene. Sőt, az alkatrészek mellett az elmúlt egy-két évben például a kenőanyagok is bekerültek a hamisítási körbe. Számtalan jelölést, címkét ismerünk már, a legújabbat elsőként a hazai MOTOR-PEDO Kft., a Honda Kisgépek Magyarországi forgalmazója és képviselete vezette be ... cikk...
 

Tűzjelzés

POLON-ALFA UCS 6000 – Hő- és füstelvezető rendszer – Astal Security
UCS 6000 felügyeleti (RWA) központ, tűzvédelmi berendezések működtetésére szolgáló felügyeleti központ. Mechanikai (motoros) vagy gravitációs hő- és füstelvezetés vezérlőközpontjaként az alábbi bemenetekkel/vezérlésekkel rendelkezik... cikk...
 

Röntgentechnika

Hordozható röntgenkészülékek – Z&Z
A fixen telepített, zárt alagutas csomagvizsgáló röntgengépek mellett – a technológia fejlődésének köszönhetően – megjelentek a kisméretű, hordozható röntgenberendezések is. Az elsősorban biztonsági célra fejlesztett mobilröntgenek egyre könnyebbek és egyszerűbbek, de ami a legfontosabb, mind nagyobb és nagyobb felbontású képeket készítenek az átvilágított tárgyakról. cikk...
 

Jelzéstechnika

LoRa szenzor – kis teljesítménnyel nagy hatótávolságba – Applon
Immár Magyarországon is elérhető a LoRa (Long Range Radio), egy szórtspektrumú modulációs eljárás Internet of Things (IoT) rendszerek távközlési feladatainak ellátására. A rádiós technológiát a SEMTECH nevű cég dolgozta ki, jellegzetessége, hogy kis teljesítménnyel képes nagy távolságokat áthidalni. Az erre épülő, gyártófüggetlen LoRaWAN™ kommunikációs szabványt a Lora Alliance szervezet dolgozta ki és gondozza, melynek több mint 600 tagja van.

  
 

Szaktanulmány 

„Költségvetési csalásban a vagyonőrök és a takarítók a legjobbak” – Mészáros István tanulmánya
A vagyonvédelmi piac idült kórképe – a közbeszerzések gyakorlatán keresztül
„A visszajelzés, a visszacsatolás nem elsősorban a kritika, de minden emberi tevékenység értékének alapja: ez ad kontextust, irányt, motivációt a cselekvéseinknek, nem véletlen, hogy ez a pedagógia egyik legfontosabb része is.” Zelei Dávid irodalomkritikus, történész szavait iránymutatásként véve jelen tanulmány szerzője – biztonsági vezetőként szerzett – gyakorlati tapasztalatai alapján visszacsatolást kíván adni. Visszacsatolást, mellyel nem bántani szeretne, hanem értéket adni a hivatásaként választott szakma résztvevőinek, egyben felajánlva a közös gondolkodást. Ennek kontextusa, iránya, motivációja a minőségi élőerős vagyonvédelem megteremtése. cikk...


Adatvédelem

Érdekmérlegelési teszt – a foglalkoztatottsággal összefüggő
adatkezelések tekintetében
– Holló & Társai Ügyvédi Iroda
Mint már számos esetben ismertettük, az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete (GDPR) 2018. május 25-én kötelezően alkalmazandóvá válik valamennyi tagállamban, felváltva a tagállami jogszabályokat. Ennél fogva a GDPR szabályai lesznek irányadóak a magyar adatvédelmi jogban is. Ugyanakkor, a GDPR olykor kivételt tesz, és lehetővé teszi, hogy a tagállamok esetenként eltérő, legtöbbször szigorúbb, vagy pontosabb szabályokat állapítsanak meg egy-egy kérdés rendezését illetően. Nincs ez másként a foglalkoztatással összefüggő adatkezelések esetében sem.
 


 

IBSSA hírek

Amire és akikre büszkék vagyunk…  – Szemelvények az IBSSA tevékenységéből
A 24 évvel ezelőtt alapított IBSSA (International Bodyguard and Security Services Association – Nemzetközi Testőr és Biztonsági Szolgálatok Szövetsége) mára a világ több, mint 120 országában jelen van és közel 40 országban folytat biztonságiszakember-képzést. Ezzel a civil biztonsági szféra legjelentősebb nonprofit szakmai szervezetévé vált.
 

Személyvédelem

A villámkezű testőr – Gyilkos vagy példakép?
A merénylők nyilvánvalóan az adott kor eszközeivel követik el a tettüket. Az itt következő eset azonban meghökkentően cáfolja ezt a tételt, mert a használt harci eszközök évezredekkel korábban voltak általánosan használatosak és nem a XX. században, amikor ez a merényletkísérlet történt. Honnan tudom? Egy szemtanútól. Ez a szemtanú a Macedóniában született, albán származású nevelőapám volt, aki fiatalkorában a kereskedő apjával becsavarogta az egész Balkánt és legalább négy nyelven kitűnően beszélt, csak magyarul nem tudott jól megtanulni.

 

 

 

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet