Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

2018/6. szám

 

Hírek/események

TOYOTA – újabb robotikai áttörés
A Toyota a robotika és a mesterséges intelligencia területén is vezető fejlesztőnek számít. Ezen a területen jelent áttörést a Toyota és az NTT DOCOMO bejelentése, miszerint sikeres volt a Toyota által kifejlesztett T-HR31 humanoid robot próbaüzemben történő távvezérlése az ötödik generációs, mobil telekommunikáció (5G) alkalmazásával. A tesztkörnyezet a vezérlés pontjától mintegy 10 kilométerre volt, és két pont között 5G telekommunikáció működött.
 

GERLACH – Szlovák páncélozott 4x4-es taktikai jármű
A HTC INVESTMENTS Mérnöki Divíziójának tagjaként a Zetor Engineering Slovakia, igazi újdonsággal állt elő, amikor bemutatta négykerék-meghajtású páncélozott taktikai járművét, a GERLACH-ot. Az új járműben az utóbbi évtizedek hadműveletei során szerzett tapasztalatok nyomán született legújabb műszaki és konstrukciós megoldásokat alkalmazták.

Helymeghatározás – ahogy még nem volt
Napjainkban személyek és vagyontárgyak biztonságtechnikai megfigyelése már nem új keletű probléma. Szinte nincs olyan nap egyikünk életében sem, amikor ne találnánk szemben magunkat a feladattal és az igénnyel, hogy tudjuk, hol vagyunk. Vagy hol van a gyerekünk. Vagy a kocsink. És ha akarjuk, tudjuk is. Megvannak ehhez a megfelelő eszközök, telefonok, GPS-ek, nyomkövetők. cikk...
 

10 éves az ONVIF! – Áttörés az IP biztonságtechnika térhódításában
2018 november 14-én, Lundban az Axis székházában az Axis munkatársai egy kis ünnepséget tartottak abból az alkalomból, hogy éppen 10 évvel ezelőtt (2008 november 25-én) indították útjára az ONVIF-et. Az ONVIF egyik alapító tagjaként az Axis komoly energiákat fektetett a nemzetközi ipari fórum sikerességébe és büszke az elmúlt évtizedben elért eredményekre.
 

Aktuális

Tájékozott biztonsági vezető kalandjai – A Világ, amit teremtettünk…
Tájékozott Biztonsági Vezető hol bosszankodott, hol mosolygott a közösségi média használói egy részének hiszékenységén, bugyutaságán. A nyereményjátékokon, a körleveleken, a több éves hírt felmelegítő álhír-portálokon és társaikon már csak bosszankodni, sőt valljuk be néha dúlni-fúlni is láthatták hozzátartozói… Mert a csendes őrült chemtrail-hívők még hagyján… De az oltásellenesek…! Akik már konkrét életekkel játszanak… Vagy közeli eszmetársaik, az összeesküvés-elméletek gyártói… Vagy a cukorról, sóról, zsírról, húsról és ártalmasságukról magasröptű elméleteket gyártók… Mit kezdhetünk velük?


Díjnyerteseink

A Szakma Legjobbjai 2018 pályázat – Eredményhirdetés és díjátadás
A biztonságvédelmi és biztonságtechnikai szakma legjobbjai számára kiírt pályázatunk alábbi két kategóriájában: „Az év testôre 2018” és az „Az év biztonságvédelmi szakembere 2018” kategóriákban az eredményhirdetésre a Magyarországi Biztonsági Vezetők Egyesületének 2018. évi XIX. Konferenciáján került sor. Pályázatainkat a Magyarországi Biztonsági Vezetôk Egyesülete (MBVE), a Sze­mély-, Va­gyon­vé­del­mi és Ma­gán­nyo­mo­zói Szak­mai Ka­ma­ra (SZVMSZK),  és a Nem­zet­kö­zi Test­ôr- és Biz­ton­sá­gi Szol­gá­la­tok Szö­vet­sé­ge (IBSSA) tá­mo­gatta. cikk...
 

Konferencia

KriminálExpo 2018 témáiból…
Robotika, drónok, önvezető gépkocsik, kibertér, virtuális valuta…

November 12–14 között került megrendezésre az idei KriminálExpo, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Az aktuális témák bizony már napjaink és nem a jövő kihívásai. Napra készen kellenének újabb és újabb jogi szabályozások, de a jogalkotás többnyire nem képes lépést tartani a változásokkal. Mire egy-egy új törvény kidolgozásra és elfogadásra kerül, addigra el is avulhat, vagy átdolgozásra szorul.
 

MBVE  Magyarországi Biztonsági Vezetők Egyesülete XIX. Konferencia
A tapolcai Hunguest Hotel Pelion szállodában 2018 novemberében gyűltek össze a biztonsági szakma képviselői az egyesület éves rendezvényére. A konferenciát az MBVE elnöke, dr. Sinka Iván nyitotta meg, és üdvözölte a konferencia résztvevőit, és jó tanácskozást, szakmai tájékozódást kívánt a hagyományos rendezvényen nagy számban megjelenteknek. cikk...


  

Oktatás

Biztonságtechnikai, mérnök-közgaszdász, katonai műszaki diplomáktól
az NKE katedráig…

Sorozatunkban bemutatjuk a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új oktatóit. Dr. Tiszolczi Balázs Gergely 2018. októberétől a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészet-tudományi Kar Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszékének egyetemi tanársegédje.
 


Behatolás elleni védelem

A Pyronix piacra dobja a vadonatúj Enforcer 64-et
és bemutatja a V12.5 alapszoftvert

A Pyronix behatolás elleni védelem és a Hikvision videó összekapcsolása új megjelenéssel, kétirányú kommunikációval – A Pyronix, a világvezető Hikvision csoport behatolás elleni specialistája örömmel jelenti be az Enforcer 64 teljes vezeték nélküli biztonsági megoldásának bevezetését. A lakossági biztonság új szintre emelésével az Enforcer 64 olyan gyors, könnyen használható és megbízható, mint mindig is volt, a bemutatás részei az új modern design valamint a V12.5 alapszoftver a Hik-Connect kompatibilitáshoz és a kettős kommunikációhoz. cikk...
 
 

Videotechnika

Hanwha Techwin Wisenet P szériás multiszenzoros kamerák – Aspectis
Nagy divatja van napjainkban azoknak a kameráknak, amelyek nagy területet képesek lefedni. Különböző megoldásokkal találkozunk, de mindegyikben közös, hogy a „hagyományos” megfigyelési területeket igyekeznek bővíteni. Alábbi cikkünkben a Hanwha Techwin élenjáró megoldásait gyűjtöttük egy csokorba. cikk...
 

Éjszakai színáradat a Dahua FullColor kameráival – Novosec Security
A Dahua Technology Ltd. a vezető CCTV gyártók egyikeként, a 2018-as évre is új technikai fejlesztéssel, a legújabb Starlight technológiájával állt elő. Az év első felében megismerkedhettünk a Dahua saját fejlesztésű HDCVI technológia fejlesztésével és az ehhez tartozó XVR rögzítőcsalád szériájával. A második félévben piacra került a kameracsaládok bevezető, Lite szériájában is a Starlight technológia és hetekkel ezelőtt elérhetővé vált a belépő szintű Starlight kamerák sokasága, HDCVI és IP oldalon is.
 

IndigoVision Control Center 15 – Mesterséges intelligencia
a videomegfigyelésben
– Erando
Napjainkban a mesterséges intelligencia terjeszkedése figyelhető meg a legtöbb technológiai területen. Elég ha a zsebünkbe nyúlunk, nem kell részleteznünk miről is van szó. Jelenleg nem látjuk még, hogy hol van az AI alkalmazásának határa, de egyértelmű, hogy a következő évek, évtizedek technológiai fejlesztései túlnyomó részt erre a területre fognak koncentrálódni. Nincs ez máshogy a videomegfigyelésben sem és ahogy a piac reagál erre a tendenciára fokozatosan épülnek be az AI megoldások a CCTV üzletágba is.
 

Uniview EZStation 3.2 – DSC Hungária
Az UNV PC-s kliensprogramja októberben új külsőt-belsőt kapott. Megjelent a 3.2-es verzió, amelyben nem csak a kezelőfelület változott, hanem a program teljesítménye is. Az új verzió természetesen továbbra is ingyenes, magyar nyelvű és regisztráció nélkül letölthető a gyártó oldaláról is.
 

Tűzjelzés

SIEMENS Cerberus FIT FC360 – egyhurkos tűzjelzőközpont-család – RIEL
A Siemens Cerberus FIT FC360 egyhurkos tűzjelzőközpont könnyen telepíthető és kezelhető. Kisebb tűzjelző rendszerek központjaként (iskolák, lakóépületek, műhelyek, szállodák, üzletek stb.) alkalmazható. Az FC360 központra csatlakoztatható 126 címzett C-NET eszköz, amelyek lehetnek érzékelők, kézi jelzés­adók, I/O modulok, huroktáplált hang- és fényjelzők, szinti kijelző/kezelő egységek. cikk...
 

Polon 4000 – egy biztos pont a tűzjelzésben – Astal Security
Hosszú ideig tartó, nehézségekkel teli, rengeteg munkát és kitartást igénylő folyamat, mire egy új termék ismert, elismert márkává „érik”. Ezt az utat járta be a lengyel Polon-Alfa vállalat, amely több mint 60 évnyi tapasztalatával a tűzjelző rendszerek gyártásának meghatározó szereplőjévé vált. A Polon 4000-es tűzjelzőközpont-család „régi motoros” a szakmában, hiszen 2001 óta van jelen a piacon, és már több mint 20 000 darab kelt el belőle.
 

Jubileum

Novosec Security Kft. – 2018 a jubileum éve
10 éves jubileumához érkezett a Novosec Security Kft. amely mára, a szakma kereskedelmi területét meghatározó vállalkozásainak egyike. A cég bátor, dinamikus kezdést mondhat el magáról, hiszen a 2008. októberi induláskor egy időben, három városban: Budapesten, Szegeden és Kecskeméten nyitott üzletet mindösszesen 10 fő alkalmazottal. Kiemelkedő eredményként méltán tartják számon, hogy a cég évről évre folyamatosan bővíti portfólióját, technikailag megbízható termékeket forgalmaznak és napjainkban már több, mint 20 szakmailag képzett munkatárssal dolgoznak.
 

Beléptetéstechnika

A korszerű személyátvizsgálás módszertana – Z&Z
„Önmagukban a legmodernebb átvizsgálóeszközök alkalmazása nem garantálja a hatékony felderítést és a biztonság magas szinten tartását. Ha ezeket az eszközöket nem a megfelelően kialakított helyszínen, technológia és módszer szerint, nem elegendő létszámú és felkészültségű személyzettel működtetik, az eredmény messze nem fog megfelelni az elvárásoknak.” 
 

Tűzvédelem

SHOPMARK  tűzjelzőrendszer-megújulás – SBT Protect
Budapest egyik legrégebbi bevásárlóközpontja az idei évben méltán szerezte meg a legfiatalabb titulust. Az adventi időszak előtt, féléves szünet után újra megnyitotta kapuit immáron megújult név mellett külső és belső kialakítással a Shopmark bevásárlóközpont. A felújítási beruházás keretein belül a belsőépítészeti és egyéb szakági felújításokkal összhangban kiemelt figyelmet kapott a ház régi tűzjelző rendszerének cseréje, korszerűsítése.
 

Riasztórendszerek

AJAX SYSTEM – A vezeték nélküli biztonsági rendszerek
új generációja
– ProGuard Europe
Ha megbízható, egyszerű védelmi megoldást keres, az Ajax vezeték nélküli riasztórendszere tökéletes választás azoknak, akik szeretnék könnyen és kényelmesen kezelni ingatlanuk biztonsági rendszerét, pár érintéssel az okostelefonon keresztül. A design és a technológia tökéletes találkozása az AJAX biztonsági rendszer, amelyet megbízhatóság, tartós stabil működés és autonómia jellemez. cikk...
 

  
 

Szaktanulmány 

Terrorizmus ellen folytatott harc aktuális feladatmegosztási rendszere hazánkban – Dr. Fábián Péter tanulmánya
Korábban hallottunk már terrorcselekményekről, de ezek inkább repülőgépek eltérítésében, politikusok ellen elkövetett merényletekben mutatkoztak meg a hétköznapi ember szemára. A terrorelhárító tevékenység Magyarországon – mint önálló szakterület nem is került a figyelem középpontjában mindaddig, amíg 2010-ben létre nem jött a Terrorelhárítási Központ, ismertebb (rövidített) nevén a TEK, amely szervezet a terrorelhárítással összefüggő... cikk...
 

Hajléktalanság magánbiztonsági aspektusai – avagy fedél nélküli személyek által okozott  vásárlói elégedetlenség feloldására irányuló koncepció – Kovács Alexander Dániel tanulmánya
A magánbiztonság rendeltetése a biztonságot megteremtő és fokozó szolgáltatás nyújtása. De facto, ez a definíció lényegesen komplexebb annál, hogy pl., egy objektum ki-és beléptetését végzik a biztonsági szakemberek. Olyan területen, ahol a magánbiztonsági szolgáltatást igénybevevő megbízó valamilyen kereskedelmi szolgáltatást nyújt... cikk...
 

A GDPR és vagyonvédelem – Antal Tibor
A GDPR-t sokan és sokféleképpen értelmezték már, de csak kevesen mutatták be eddig az életet megváltoztató, akár meg is könnyítő oldalát. Pedig érdemes a rendeletet ebből a szempontból is megvizsgálni, már csak a rendelet által megkövetelt közérthetőség miatt is. A GDPR-t ezért úgy alkották meg, hogy ne kelljen emellett számos szabályozást megismerni és azokkal összhangba hozni, hanem úgy, hogy elegendő lehessen a GDPR megértése is. cikk...
 

Szakcikk

Retró szótár – Korfestő szavak a második világháborútól a rendszerváltásig – Asztalos Tibor
Írásom alapját Burget Lajos fenti című könyve adja, mely egyfajta szótárként idézi fel a múltat, gyermekkorunkat, kedves, szép, esetleg fájdalmas rossz emlékeinket. Így november végén, mikor már beköszöntött a hideg, és a korai szürkület, jól esik leülni egy kényelmes fotelbe, egy tea, vagy kakaó mellett elmerengeni a múlt szépségein. Én is ezt tettem az elmúlt délután, kezemben a fenti könyvvel.

 


 

Személyvédelem

Aki önmaga testőre akart lenni – Egy naiv tábornok halála
A történelem folyamán elkövetett politikai merényletek a korabeli krónikások híradásaiból többnyire ismertek. Főképp a teljesen jogosan „véresnek” titulált XX. századi esetek adnak részletes információkat a média fejlettsége és gyakorisága okán. Ezért is elképesztő, hogy egyes VIP személyek (királyok, elnökök, politikusok stb.) mennyire nem tanultak mások szerencsétlen eseteiből és vagy feledékenységből, vagy túlzott önbizalomból, vagy naivitásból testőreiket mellőzve sétáltak bele merénylőik csapdájába.
 

 

 

 

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet