Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

ASC Globál Magyarország

A TellSystem Communication Kft .  ASC Global M agyarország Kft . név alatt folytatja – változatlan ambíciókkal 

A TellSystem Communication Kft. az elmúlt években saját fejlesztésű termékeivel a GSM/GPRS alapú kommunikáció hardveres piacának jelentős szereplőjévé vált. Idén a névváltoztatás mellett döntöttek. A múltról, a cég jelenlegi helyzetéről és a célokról Schmidt András tulajdonos ügyvezetővel beszélgetünk.

 

Kedves András! Beszéljünk először Önről, mit tudhatunk meg eddigi szakmai életútjáról? Szűkebben fogalmazva: honnan – hová? 

2001 októbere óta foglalkozom vagyonvédelmi és automatizálási termékek kereskedelmével. Anno egy hazai nagykereskedelmi cégnél kezdtem üzletkötőként, majd 2004- től már saját kereskedelmi cégemet vezettem, ami néhány év leforgása alatt oda fejlődött, hogy 2008-tól már gyártócégek nemzetközi képviseletével foglalkoztam. Mindig is a kereskedelem érdekelt, szeretek utazni, emberekkel beszélgetni, megérteni, hogy miként tudom őket a legjobban támogatni és sikeres együttműködést kialakítani. Minden kereskedőnek vannak kedvenc termékei, olyan területek amelyeket jobban kedvel, nekem ez a kommunikáció és a „táv”-elérések lettek. A termékpalettám és a gyártói kapcsolatok is eltolódtak inkább ebbe az irányba, míg végül arra jutottam, hogy saját termékkel, fejlesztéssel szeretném az ügyfeleimet kiszolgálni. 

Ekkor jött létre a TellSystem Communication Kft.?

Igen, 2010 év végével indítottam útjára a TellSystemet, azzal a céllal, hogy az évek alatt összeszedett tapasztalatot és az elképzeléseimet megvalósítsam. Természetesen bennem is volt egy olyan gondolat, hogy „tudom én ezt jobban csinálni”, mint azok a cégek, akikkel akkoriban működtem együtt. Lehet, hogy lehetett volna bennem egy kicsivel több szerénység, de talán pont ez adta azt az erőt, hogy 2011- ben, a válság közepén új termékek fejlesztésébe kezdtünk. Óriási volt a lendület, egy év alatt 4 új terméket fejlesztettünk ki, vonalszimulátort, kommunikátort, távvezérlőt, persze mindegyik GSM/GPRS alapon működött. Két év alatt elértük, hogy szinte teljes volt a termékkínálat és többnyire minden igényre tudtunk megoldást nyújtani. A termékek tervezésénél szempont volt, hogy lehetőség szerint kevés termékünk legyen, hogy a viszonteladóknak se kelljen széles készletet tartaniuk. Így jöttek létre a bővitőpanelek, melyek az alapmodult további bemenetekkel, kimenetekkel vagy speciális funkciókkal látja el. Az elmúlt 9 év alatt 44 országból vásároltak és 27 országban van viszonteladónk, partnerünk. A tőlük kapott visszajelzések és fejlesztési ötletek is sokat segítettek az évek során. 

Minek köszönhető a Tell- System sikere? 

A GSM termékek területén a legtöbb gyártó a távfelügyeletekre állt rá, míg mi a végfelhasználói piacot céloztuk meg. Azt tartottuk szem előtt, hogy egy logikusan felépített, könnyen programozható, viszont nagy tudású terméket nyújtsunk azoknak a telepítőknek, akik a végfelhasználókat kiszolgálják. Kerestük, hogy miben tudunk többek lenni, hogyan tudunk kilógni a sorból a többi gyártóhoz képest. Természetesen a mi termékeink is tudják a távfelügyeleti átjelzést, viszont olyan extra funkciókat fejlesztettünk a termékekbe, melyek kifejezetten segítik a telepítőket, és végfelhasználóknak is hasznosak. Ilyenek voltak a 16 ezres eseménynapló, a GSM térerőnapló, a legkisebb GSM modult is 1000 telefonszámról lehetett vezérelni, a modulok firmware-ének frissítése internetkapcsolat nélkül, Bluetooth programozó, stb. Sok pozitív viszszajelzést kaptunk, amely további lendületet és lelkesedést adott. A siker további összetevője, hogy mi a vevőinket nem csak a vásárlásig kísérjük el, hanem utána is nézzük, hogy miben és hogyan tudunk nekik még a továbbiakban is segíteni. 

Említette már az exportpiacot, hogyan alakult az évek során?  

Indulástól kezdve azt néztem, hogy olyan termékeket gyártsunk, melyek a nemzetközi piacon is megállják a helyüket. A ProCon GSM volt az első termékünk, melynek a prototípusát 2010-ben kivittem magammal a milánói Sicurezza kiállításra, ahol a potenciális partnereimnek mutattam, hogy milyen minőségben és tudással fogjuk a termékeket gyártani. Sokszor merítettem erőt azokból a jelenetekből, amikor a több tízéves múlttal rendelkező cégek tulajdonosai mustrálták a terméket és elismerően bólogattak, hogy szép munka. Ekkor éreztem először, hogy jó úton haladunk. Gyorsan alakultak a fejlesztések és folyamatosan azt néztük, hogy mely országokba tudjuk tesztelni a termékeket és hol tudjuk újabb és újabb partnereknek bemutatni, hogy miben vagyunk mások mint a többiek. 2012-ben gondoltunk egy nagyot és az alig kétéves céggel a milánói Sicurezzán saját 12 m2-es standdal állítottunk ki. Egyik oldalról a költségek terheltek minket, másrészt viszont a vágy, hogy megmutassuk, hogy meg tudjuk csinálni. Visszagondolva a körülményekre, a tetemes költségekre, hogy miként csináltuk végig a kiállítást, még most is elmosolyodok rajta. Az eredmény viszont bíztató volt, mert több mint 250 érdeklődő adataival tértünk haza. A kiállításokon való részvételt azóta is fontosnak tartom (Sicurezza, Ifsec, Securiforum, ISAF).  Amire joggal lehetünk büszkék: olyan országokból vannak viszonteladóink, mint pl. Svájc, Hollandia, Ausztria, Olaszország, Finnország, Belgium, stb., ahol ha elégedettek a termékekkel, akkor valószínű, hogy „nyugati” minőséget nyújtunk. És itt fontos megjegyezni,hogy nem csak a termékeken van a hangsúly, hanem a kiszolgáláson is, az ügyfélkapcsolaton, a törődésen. Hálás vagyok, hogy olyan munkatársaim vannak, akik mindent megtesznek azért, hogy a TellSystemről alkotott kép más legyen, több legyen, mint az átlag. 

Milyen kapcsolatuk alakult a hazai piaccal? 

Az utóbbi években nagy hangsúlyt fektettünk a hazai piac fejlesztésére. Partnereinkkel közösen tartunk roadshowkat, részt veszünk rendezvényeiken, ahol partnereiknek közvetlen mutathatjuk be a termékeket. Több éve járjuk így az országot és a legnagyobb élmény, amikor a viszonteladóink boltjában állíthatjuk fel a pultunkat és ilyenkor megéljük a közvetlen ügyfélkacsolatot, hiszen a vásárlóikkal beszélgethetünk. Hamarosan ismét útra kelünk, mert indul a szezon, illetve több új termékünk is van, melyet szeretnék eljuttatni mindenkihez.  

ASC Global Magyarország Kft.-re változik a TellSystem Communication Kft. Minek köszönhető a cégnév változása?

A változásnak két oka is van, így áprilisban valóban meg fog történni az átállás. Az egyik ok, hogy többen összekeverték a TellSystem nevet más hazai gyártóval és szeretnénk ezt teljes mértékben elkerülni. A másik ok, hogy az elmúlt években nagyon megerősödött a gyártás-fejlesztés mellett a külső partnerektől származó termékek kereskedelme. Ezt egy nagyon jó lehetőségnek tartjuk, nem csak Magyarországra, hanem az exportpiacra is, mert így a partnereink számára még szélesebb termékpalettát tudunk biztosítani. Továbbra is saját fejlesztésből biztosítjuk a GSM/GPRS és egy ideje már a 3G-s termékeket, illetve év elején kezdtük el bevezetni az új Wifi/Bluetooth termékeinket is. Beszállítópartnereinknek köszönhetően tudunk IP kommunikációra is és Bluetooth/rádiós vezérlésre is termékeket és komplett megoldást nyújtani. Vagy kiemelt viszonteladói partnerek vagyunk, vagy kizárólagos forgalmazók és képviselet. Fontos, hogy minden általunk forgalmazott termékhez magas színvonalú technikai szupportot nyújtunk… 

Beszéljünk röviden a további célokról!

A cél természetesen az elégedett ügyfél, partner, telepítő. Fejlesztünk, hogy könnyebb legyen a termékeink használata. Továbbá új termékekkel és applikációkkal kívánjuk szolgálni a piacot. Az IoT termékek területén már tudunk megoldásokat nyújtani, így a Wifi/ Bluetooth Controller illetve a Wifi/ Bluetooth Adapter is ezt a célt szolgálja, viszont tervünk egy olyan szolgáltatás bevezetése, mellyel a végfelhasználó a vezérlés és az információfogadás élményét élheti át anélkül, hogy tudná, hogy milyen termék teszi ezt lehetővé a számára. A telepítők biztosítják a megfelelő termékek beszerelését és beüzemelést, a végfelhasználó csak használja és élvezi a terméke adta kényelmet, biztonságot és nyugalmat! A mai világ eléggé telefon és informatikaközpontú, így mi is ezeket a csatornákat használjuk a kommunikációhoz. Magam is a saját termékeinket használom és gyakorlatilag nap, mint nap „tesztelem” azokat, valós körülmények között.   

K. L.

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet