Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

IBSSA

IBSSA - Jubileumi NYÍLT Szituációs Lövészverseny

2019. augusztus 17-én, Esztergomban került megrendezésre az IBSSA Jubileumi Nyílt Szituációs Lövészversenye az IBSSA Főhadiszállás, a CEBA (Central European Bodyguard Academy) – az IBSSA egyik hivatalos kiképzőközpontja – valamint az Esztergomi Spartacus Sportlövő Klub rendezésében. Ezzel az eseménnyel is az idén 25. évfordulóját ünneplő IBSSA programjait színesítették a főszervezők.
 
 
Az IBSSA tagok mellett a TEK kiváló lövészeti kiképzői, valamint külföldről (Románia, Szerbia, Szlovákia) érkezett versenyzők is részt
vettek az eseményen, illetve számos lövészeti klub képviseltette magát. A közel negyven jelentkezőnek (köztük 4 nő) összesen kilenc, különböző szituációkat imitáló lőpályát kellett önállóan megoldani a rendelkezésükre álló, meghatározott lőszermennyiséggel.
A hagyományos céllövészeti versenyszámoktól eltérően a szituációs lövészetben a feladatok sikeres leküzdése egyaránt igényel gyorsaságot és pontosságot.

Az értékelés során az elért találatok és a végrehajtás idejének hányadosa alapján számítják ki a végeredményt. Csakúgy, mint egy valós fegyverhasználati helyzetben, a kezdő sípjelet követően a versenyzőnek egyedül kell megoldania a fegyver tűzkésszé tételét, a testhelyzet felvételét – ami lehet álló, térdelő, fekvő –, ha a lőfeladat előírja, akár a fedezék helyes használatát, majd természetesen
a célok megfelelő leküzdését – vigyázva a „vétlen célok és védett személyeket megtestesítő bábuk testi épségére” –, a fegyver újratöltését, sőt még az esetlegesen előforduló fegyverakadályok elhárítását is.
A versenyt megtisztelte jelenlétével Prof. Popper György – az IBSSA elnöke, Ergys Muharemi – az IBSSA svájci képviselője, Dusko Djuric – a „Partnership for Security” Nemzetközi Projekt Koordinátora, Dr. Niklós András – az IBSSA Magyar Szekció elnöke, továbbá Hülber János – az IBSSA Magyar Szekció Lövészeti Bizottsága elnöke, és Grünberger Gábor Péter – az IBSSA tagja.
Az első 5 helyezett díjazásban részesült – serleg, diploma, jubileumi IBSSA póló és sapka, illetve minden versenyző kapott részvételi oklevelet. Továbbá, az első helyezett a szentendrei Korona Étterembe 2 fő részére szóló vouchert vehetett át, Augusztin Cernic tagtársunk, az étterem tulajdonosa jóvoltából.

Bízunk benne, hogy ezzel a színvonalas, baráti hangulatú és a 25 éves IBSSA-hoz méltó módon megszervezett jubileumi lövészversennyel hagyományt teremtettünk, amelyet szándékunk szerint évente megismétlünk.
Ezúton szeretnénk kifejezni köszönetünket Keresztesi Zsoltnak – IBSSA Instruktor, a CEBA vezetője, a lövészverseny vezetőbírója – a verseny megszervezéséért, valamint Kobezda Andrea és Vén Zsolt bíróknak a gördülékenyen és biztonságosan levezetett versenyért. A bírók adminisztrációs munkáját leendő testőr tanulók, fiatal növendékek segítették.

Köszönjük az IBSSA és IAPA szervezeteknek, valamint a Tomahawk Security Innovations Kft.-nek a támogatást és a felajánlott díjakat.

IBSSA HQ 
© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet