Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírek / események

20 éves az MBVE

 

Idén ünnepli húszéves fennállását a Magyarországi Biztonsági Vezetők Egyesülete (MBVE).

A szervezetet 1996-ban olyan pi­acvezető multinacionális cégek se­curity menedzserei hozták létre, mint az Alcoa, a Ford, az IBM vagy a Pepsi. Az Egyesület elsődleges célja az ágazati szakmai munka elősegítésére, a vezetők közötti információáramlás felgyorsítására és a jó gyakorlatok egymással történő megosztására irá­nyult. Az egyesület első elnöke Ko­máromi Tamás volt, őt követte Bozsik Frigyes, majd Zólyomi Zsolt, 2007-től pedig Fialka György tölti be ezt a pozíciót, akinek munkáját Szentessy Zoltán alelnök és Sinka Iván titkár segíti.

A szervezet megalakulását követően folyamatosan csatlakoztak hozzá a banki és az ipari szektor biztonsági igazgatói, tovább erősítve az egyesület szakmai munkájának minőségét. Az MBVE felismerve azt az igényt, hogy a vállalkozásbiztonság mellett a magánbiztonság területén is szükség van olyan érdekvédelmi szervezetre, amely összefogja a security menedzsereket, folyamatosan nyit új irányok felé. Ezért nem csak közigazgatási, egészségügyi és közszolgáltatási intézmények biztonsági vezetőit fogadta tagjai közé, de ezzel párhuzamosan folyamatosan bővítette szakmai tárgyú kapcsolatait is.

Az MBVE a biztonsági tapasztalatok átadása és a fiatal szakemberek kép­zése érdekében együttműködési megállapodást kötött az Óbudai Egyetemmel és a Közszolgálati Egye­temmel. Emellett szakmai gyakorla­tokat és oktatásokat szerveznek, va­la­mint lehetőséget biztosítanak a felsőoktatási intézmények hallgatóinak az egyesület éves konferenciáin való részvételre.

Az MBVE a jogalkotási folyamat elő­segítése és a jogalkalmazási gyakorlat formálása érdekében együtt­működik az Országgyűléssel, a Bel­ügyminisztériummal, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamarával, a Nemzeti Biz­tonsági Felügyelettel és az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszterrel.

Konferenciákat szervez 17 éve, amelyeken a biztonsági aktualitások követésével a legjobb megoldások és eszközök megismerését segíti elő, a résztvevő biztonsági szakemberek számára.

A konferenciák színvonalát előadói is fémjelzik, a Belügyminisztérium, a Rendőrség, a TEK és a Titkos­szol­gá­latok vezetői tartották a bevezető évértékeléseket.

Az idei XVII. konferenciát is ez a színvonal fogja jellemezni, melyet április végén tartanak.

 

 

 

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet