Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Kiállítás

Évtizedes szünet után, idén szeptemberben ismét lesz
hazai biztonságtechnikai kiállítás


A magyar biztonságtechnikai piacon működő cégeknél már többéves munkatapasztalattal bír egy olyan korosztály, amely szakmai kiállítást Londonban, Essenben vagy Milánóban látogatott, de Budapesten erre még nem volt lehetősége. Az IFSEC-en, a Security Essen-en, vagy a Sicurezza-n magyar cégek is megjelennek kiállítóként, akiket a honfitárs látogatók ismerősként üdvözölnek a kiállítási körútjuk során. Ezen furcsa külföldi találkozókat szeretné „honosítani” a SecuriFocus Kft., aki 2016. szeptemberében rendezi a SecuriForum Biztonságtechnikai Kiállítást és Konferenciát. Az eseményről kérdeztük Orosz Andrást, a rendezőcég ügyvezetőjét. 

Detektor Plusz: Mi késztetett Benneteket arra, hogy ilyen hosszú szünet után újraindítsátok a hazai biztonságtechnikai seregszemlét?

Orosz András: – Valóban régen volt klasszikus, „standos” szakmai kiállítás Magyar­or­szágon, tehát a kérdésedben említett „hosszú szünettel” egyetértek. Az újraindítás kifejezés azonban nem helytálló, mert a régi kiállítások még az internet előtti ill. annak kezdeti időszakában történtek. Ezen rendezvényeken mutatták be a gyártócégek az éves aktuális újdonságaikat, amelyekkel az analóg világban a szakmai közönség itt találkozott először.

Az internet megjelenésével a termékbevezetések felgyorsultak, a gyártók nem vártak az éves kiállításra (különösen nem a magyar kiállításra), ugyanakkor a fejlesztések és a verseny is felgyorsult a digitális technológia térhódításával. Az információ a világhálóra került, ahol azonnal elérhetővé vált minden érdeklődő számára.

Cégünk, a SecuriFocus ekkor indult, a hazai szakmai médiában elsőként felismerve az internet előtt álló lehetőséget. Az azóta eltelt időszakban az online kommunikáció az üzleti, sőt a magánélet minden területén szé­les­ körű­en elterjedt.

Mi most szándékaink szerint nem a több mint egy évtizede megszakadt kiállítássorozatot indítjuk újra, hanem az évtizedes onlinetapasztalatunk, ügyfélbázisunk és szakmai címlistánk bázisán egy újszerű esemény, egy konferenciával egybekötött termékbemutató kerül megrendezésre.


■ Ha, mint említetted – ma már minden az interneten található, a SecuriFocus – mint online média – miért vág bele mégis a kiállításrendezésbe?

Minden előnye mellett, az online kapcsolattartás nem tudja helyettesíteni a személyes kontaktust, ami az üzleti életben elengedhetetlen. Ehhez a legoptimálisabb helyszín a termékbemutató kiállítás és az azt kiegészítő konferencia.

A döntésünkben emellett számunkra fontos szempont volt az is, hogy az ügyfeleink – a biztonságtechnikai forgalmazó, nagyker, importőr és fejlesztőcégek – hiányoltak egy hazai rendezésű szakmai fórumot, ahol koncentráltan találkozik a szakma. Ezen megfogalmazott igény volt számunkra a döntő érv a kiállítás megrendezése mellett.


■ Számos biztonságtechnikai nagykereskedelmi cég saját céges konferenciát vezetett be, futtatott fel, amelyek nép­sze­rűvé váltak a szakmában. Ezen rendezvényekkel mennyiben konkurál a SecuriForum Kiállítás és Konferencia?

Ezek a színvonalas céges rendezvények – amelyek sokszor akár több naposak – az adott cég által forgalmazott termékkört mutatják be. Tehát – érthető okból – nem adnak átfogó képet a teljes hazai piaci kínálatból. Itt mindenki a „saját” ügyfélkörét kényezteti a szakmai és esténként a szabadidős programokkal.

Egy sokszereplős kiállításon igazi versenyhelyzet van, ahol a kiállítócégek a meglévő ügyfeleiken túl, a versenytársak partnereit is igyekeznek a standjukhoz csábítani.


■ A céges konferenciák mellett szakmai szervezetek által rendezett konferenciák is jelen vannak a hazai biztonságvédelmi eseménypalettán. Ezeken a rendezvényeken is van árubemutató a konferencia mellett. Miben lesz más a Securi­Forum?

Egy szakmai konferencián a hangsúly az előadásokon van. Ezért látogat oda a szak­mai közönség. Az árubemutató jellemzően az előtérben, asztalokon történik, az előadások szüneteiben, tehát térben és időben egyaránt behatárolt a termékek megtekintése.

A kiállításon – mint a SecuriForumon is – az árubemutatón van a fő hangsúly, amely berendezett kiállítói standon történik, nagyobb teret adva a termékeknek és több időt az érdeklődők számára a termékekkel ismerkedni, ill. a kiállítókkal tárgyalni. A konferenciaelőadások látogatása kötetlenebb.


■ Látogatóként mely szakmai kört célozza meg a SecuriForum?

A biztonságtechnikai és tűzvédelmi telepítőket, a rendszerintegrátor-cégeket, tervezőket, fejlesztőket, a végfelhasználói oldalról a biztonsági menedzsment képviselőit és természetesen a biztonságtechnikai képzésben, oktatásban tanuló hallgatókat és oktatóikat várjuk az eseményre.


■ Milyen az érdeklődés a SecuriForum iránt a potenciális kiállítók részéről?

– Már nem csupán potenciális, hanem szerződött kiállítókról számolhatok be. Egy hónap alatt az összes standra leszerződtünk és már felmerült a bővülés igénye is egy szomszédos teremben. Ez azt támasztja alá, hogy valós igényt sikerült helyesen felmérnünk és egy időszerű, hiánypótló eseményt fogunk megrendezni szeptember 15–16-án a Lurdy Rendezvény­köz­pont­ban, ahová minden érdeklődőt tisztelettel várunk.

Médiapartnerünkkel, a Detektor Plusz Ma­ga­zinnal addig is azon dolgozunk, hogy a biztonságtechnikai szakma legszélesebb köréhez eljusson a SecuriForum Kiállítás & Kon­ferencia híre.

Az aktuális híreket a rendezvény honlapján, a www.securiforum.com-on lehet nyomon követni.

 

 

 

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet